Iran skryter åpenlyst av at både kvantumet med uran og anrikingsgraden er økt. Dette skjer samtidig som USA forsøker å gjenopplive atomavtalen som Iran for lenge siden har brutt. Nå skryter de av at de bryter den. Iran er nærmere en atombombe enn noen gang.

– Vi har over 210 kilo uran som er anriket til 20 prosent, og vi har produsert 25 kilo til 60 prosent, et nivå som intet land utenom de som har kjernefysiske våpen er i stand til å produsere, sier Behrouz Kamalvandi, talsmann for Irans organisasjon for atomenergi.

I september bekreftet Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) at Iran har økt sin lagerbeholdning med uran som har en høyere anrikingsgrad enn hva atomavtalen fra 2015 tillater.

Den fastslår at Iran ikke skal anrike uran med en anrikingsgrad på mer en 3,67 prosent.

Iran har m.a.o. «brutt ut» av avtalen og er på full fart mot å skaffe seg en bombe. Verd å legge merke til er det at Iran har doblet anrikingsgraden på under en måned.

Iran skal i løpet av en knapp måned ha doblet mengden anriket uran på lager.

Hvis dét skjer på Bidens vakt, vil det være nok en spiker i kista for USA under hans regime.

Mediene er mest opptatt av å legge skylden på Trump for at avtalen kollapset. I virkeligheten var den dømt til å mislykkes fra starten av. Iran ville bruke den som et røykslør for sitt hemmelige program.

Iran holdt seg til avtalen fram til Trump-administrasjonen trakk USA ut og innførte harde økonomiske sanksjoner mot landet. (NTB)

Dette er en forenkling som har lite med virkeligheten å gjøre.

 

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.