En enslig, mindreårig asylsøker er siktet for å ha drept en 69-årig kvinnelig asylaktivist i Sverige.

Drapet skjedde i Kil i Värmländ natt til torsdag.

Ifølge siktelsen, som Samhällsnytt refererer fra, dreier det seg om en 20-årig mann uten svensk personnummer og med behov for tolking på dari. Han er registrert bosatt i Kil.

Kvinnen skal ha vært sterkt engasjert i såkalte enslige asylsøkeres sak. Nå er en ensamkommande altså siktet for å ha drept kvinnen, som Samhällsnytt navngir som Ingrid.

GT skriver at det dreier seg om en mann som kom til Sverige for noen år siden, og som har søkt om oppholdstillatelse. Avisen beskriver ham som en enslig, mindreårig asylsøker.

– Som det ser ut nu så nekar han till brott. Han är i ett väldigt dåligt tillstånd mentalt och mår dåligt psykiskt, säger mannens advokat Anders Olsson till GT.

Kvinnen skal ha vært en pensjonert lærer. Hun og siktede skal ha vært aktive i samme forening.

– Hon var en fantastisk kvinna som levde för integration. Hon gjorde allt för våra ensamkommande. Hon gick all in och hade många nära kontakter med dem på många olika sätt. Hon gjorde allt, och ännu mer, säger en kvinna från samma förening till GT.

Ifølge Aftonbladet ringte den mistenkte selv til politiet og sa at han hade drept læreren sin.

Nyheter Idag skriver at den drepte har vært politisk aktiv i Miljöpartiet og var kandidat for partiet ved et tidligere kommunevalg.

Kvinnen omtales i en nyhetsartikkel fra i fjor høst om en afghaner som får bli i Sverige takket være den såkalte gymnasielagen. Det beskrives at afghaneren da hadde bodd hos kvinnen i snaut et år, og at hun er glad for at han og de andre «killarna» får en ny sjanse til å bli i Sverige, skriver Nyheter Idag.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.