Kvinnen ble drept med et kraftig strupetak i sitt eget hjem. Foto/montasje: Samhällsnytt.

En 20-årig afghaner er tiltalt for å ha kvalt og drept læreren sin. Ifølge ham selv hadde han et kjærlighetsforhold til læreren (69) i over et år.

Om kvelden 27. juni i år ble kvinnen funnet drept i hjemmet sitt i Kil i Värmländ. Like før hadde mannen kontaktet politiet og sagt at han «hadde gjort noe dumt».

I dag ble han tiltalt for å ha drept henne med et kraftig strupetak.

Ifølge Aftonbladet har han sagt følgende i avhør:

– Vi börjar att pussas och sen så blev jag lite rädd och sen så försöker jag strypa henne.

Ifølge ham treftes de regelmessig i et års tid.

– Det där började sommaren 2018, ja, det där relationen, sexuella.

20-åringen kom til Sverige som enslig mindreårig asylsøker (EMA), skrev Samhällsnytt i juni. 20-åringen har ikke svensk personnummer ifølge siktelsen fra i sommer. Han trenger tolking på dari.

Avisen omtalte 69-åringen som «Ingrid». Ingrid skal ha vært sterkt engasjert i såkalte enslige asylsøkeres sak.

GT skrev i juni at mannen kom til Sverige for noen år siden, og at han hadde søkt om oppholdstillatelse. Også GT beskrev ham som en enslig mindreårig asylsøker.

– Hon var en fantastisk kvinna som levde för integration. Hon gjorde allt för våra ensamkommande. Hon gick all in och hade många nära kontakter med dem på många olika sätt. Hon gjorde allt, och ännu mer, säger en kvinna från samma förening till GT.

Aftonbladet omtaler afghaneren kun som «eleven» og «20-åringen».

Ingrid var politisk aktiv i Miljöpartiet og var kandidat for partiet ved et tidligere kommunevalg, skrev Nyheter Idag i sommer.

Kvinnen omtales i en nyhetsartikkel fra i fjor høst om en afghaner som får bli i Sverige takket være den såkalte gymnasielagen. Det beskrives at afghaneren da hadde bodd hos kvinnen i snaut et år, og at hun er glad for at han og de andre «killarna» får en ny sjanse til å bli i Sverige, skrev Nyheter Idag.

Rettssaken er berammet i Värmlands tingsrätt senere denne måneden.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.