NRK klarer ikke la være. Har de et styrevedtak på at alt av dumheter og særkrav som kommer fra muslimer, skal fremmes? Rubbel og bit?

Har alle redaktørene og lederne i statskringkastingen vært på seminar hvor de har blitt enige om å gjøre det slik? Har de et vedtak som sier: Søk alltid å fremme alt mulig, tenkelig og utenkelig, som kommer fra muslimer? Trolig ikke, men resultatet ville vært det samme.

Zeliha vil gjerne ha norsk pass, noe som innebærer at hun vedkjenner seg sitt norske statsborgerskap. Passet sier klart og tydelig: Jeg er norsk borger. Men hun godtar ikke det norske samfunnets premisser. Hun vil selv definere premissene. Mer presist: Hun vil ha sitt norske pass på islams premisser.

Spørsmålet NRK kunne ha stilt seg før de laget denne snutten, er dette: Bør vi beskytte Zeliha mot seg selv? Forstår hun hvor latterlig hun og kravet hennes fremstår? Pressens etiske regler forlanger faktisk at man gjør slike overveininger.

Se videoen:
Problemet er at NRK ikke er i stand til å beregne sitt publikum, eventuelt gir de blaffen. Saken som ligger på NRKs Facebook-sider, har i skrivende stund 2000 kommentarer, og det er ingen overdrivelse å si at folk er lite begeistret.

Den best likte kommentaren, skrevet av Aina Ekstrøm, har så langt har fått over 800 likes:

Dette er jo DISKRIMINERING av nordmenn! Når datteren min skulle ha førerkort, gikk hun inn i fotoautomaten og måtte ta av seg alt. Skjerf, øredobber osv. Hun fikk beskjed om at håret måtte synes, ørene og ansiktet.
Like etterpå gikk en dame inn med hijab.
Hun tok bilde med kun fjeset synlig. Ikke noe hår, ører, eller noe.
Da måtte jeg gå bort til skranken og spørre hva forskjellen på henne og datteren min var?
De ble potte sure og sa at det hadde med religion å gjøre, derfor var det greit.
Da svarte jeg at om jeg meldte meg inn i Pastafarian samfunnet, som FAKTISK er registrert som en religion i USA, så kunne jeg gå inn med en spaghettisil på hodet?
Da ble de enda surere og synes ikke jeg var morsom i det hele tatt.

Hvorfor er ikke dette bildet godt nok? spør Zeliha. NRK-reporter Emma A. Sætre og fotograf Stig Jaarvik gjør bare jobben sin: De agerer mikrofonstativ for enda et muslimsk særkrav.

Denne kommentaren av Christian Ruscetta har over 600 likes:

Jeg foreslår at du legger religionen din til side, og følger norsk lov! Du kan gjerne tro på hvilken gud du vil for min del, men ikke prøv å sett religiøse krav foran lover og regler i samfunnet!

Shahnam Parnianfard skriver: «Lover og regler i det landet vi har valgt å bo i skal respekteres. Det bør ikke være noe unntak uansett grunnlag. Hvor jeg ikke liker landets lover og forskrifter, kan jeg fritt velge et annet land å bo i.»

Ole Jacob Johansen: «Det er en krenkelse at du ikke vil følge reglene i landet du helt frivillig har valgt å bosette deg i.»

 

Kjøp T-skjorten «kronisk norsk» fra Document her