Byggearbeidere ved den nye terminal 3 ved flyplassen i Frankfurt den 29. april 2019. Foto: Ralph Orlowski / Reuters / Scanpix.

Arbeidsledigheten i Tyskland er gått ned til 2,2 millioner personer, svarende til 4,9 prosent, hvilket er det laveste nivået siden landets gjenforening i 1990, og andelen langtidsledige er sunket, opplyser Die Welt.

I prinsipp er dette gode nyheter for Tyskland, men det er to trekk ved situasjonen som likevel gir grunn til uro.

Nesten halvparten av de arbeidsledige har migrasjonsbakgrunn. Migrasjonen driver befolkningsveksten i et land hvor den opprinnelige befolkningen får få barn, men i praksis importeres mange sosialklienter:

Migrantene som strømmer til Tyskland (bare i tidsrommet januar til mars kom det 46.500 asylsøknader), mangler kvalifikasjonene som er nødvendige på arbeidsmarkedet.

Dertil kommer at tyskerne utvandrer i store antall, ikke minst høyt kvalifiserte personer. I 2016 utvandret 281.000 tyske statsborgere fra hjemlandet.

For tiden utvandrer mange leger og ingeniører fra Tyskland til Sveits og USA, skriver Die Welt.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂