Den britiske forsvarsministeren har fått sparken av Theresa May for å ha lekket fra et møte i det nasjonale sikkerhetsrådet om hvordan regjeringen stilte seg til å slippe Huawei i byggingen av 5G-nettet.

Williamson benektet hårdnakket at han var kilden men May ga seg ikke. Hun sa bevisene var sterke og at hun ikke hadde noe valg.

Det er bare noen dager siden det lekket ut at regjeringen vurderte å slippe til Huawei på en del av 5G-nettet. Det fikk USA til å signalisere at USA i så fall ikke lenger kan dele all etterretningsinformasjon med britene.

Storbritannia er medlem det såkalte Five Eyes-samarbeidet mellom USA, Canada, New Zealand, Australia og Storbritannia. Hvis Storbritannia skulle ryke ut av dette samarbeidet vil det være et alvorlig slag for britisk etterretning. De andre landene har det til felles at de har utestengt Huawei fra 5G-infrastruturen. USA har advart britene flere ganger om konsekvensene av å velge Huawei, men det virker ikke som om britene har forstått alvoret.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂