Nytt

Donald Trump var raskt ute med en tweet etter bøttebombe-angrepet på T-banen i London fredag morgen. Dette var en terrorist som Scotland Yard holdt øye med, skrev han. Og la til et lite stikk: Må være proaktiv!

Theresa May mente at det var «uhjelpsomt» å komme med terroranklager før man visste hva som lå bak. Etterretningen i Storbritannia og USA deler en god del informasjon, og dette er andre gang det lekkes informasjon fra den amerikanske siden. Etter terroren i Manchester i mai viste amerikanerne bilder av bombeutløseren:

Bildene ble lekket til New York Times fra amerikansk etterretning, og en sint britisk Home Secretary Amber Rudd hadde offentlig bedt dem om å slutte å lekke delt informasjon. Hun sa at hun hadde vært ˮvery clear with our friends that that should not happen again”.

Den diplomatiske krisen nådde toppen, og Theresa May måtte kjefte på Donald Trump da de to møttes i Brussel på et NATO-møte.

Men nå skjedde det altså igjen. Og Trump kunne like godt ringt Theresa May først som sist:

Britene på sin side lurer på hvorfor Trump kan fortelle dem ting som britisk politi ikke vil.

Det var mange som fikk store forbrenninger. Bomben kunne ha drept mange, men utløseren feilet, slik at bomben ikke eksploderte helt som planlagt.

Politiet har identifisert terroristen via overvåkningskameraene og jakter på ham.

Britene er raske til å normalisere situasjonen:

Daily Mail