Nytt

Det skal foreligge planer for mulige nye terrorangrep på Sri Lanka, ifølge sikkerhetsstyrkene i landet. – Det kan bli en bølge av nye angrep, advarer sikkerhetspolitiet til myndighetene. Den relevante informasjonen nevner at personer kledd i militære uniformer og en varebil kunne være en del av angrepene. To ministere bekrefter overfor Reuters at de er blitt gjort oppmerksomme på den siste terroradvarselen.

Sikkerheten på Sri Lanka er blitt høynet og mange mistenkte islamister er blitt arrestert etter 21. april.

Det var bekymring innad i det muslimske miljøet da myndighetene iverksatte et forbud mot ansiktsdekkende plagg. Muslimene mente at dette kunne fyre opp spenningene mellom de etniske gruppene i landet. Men regjeringen svarer med at dette vil assistere dem i å identifisere folk mens de leter etter de resterende terroristene og deres nettverk.

Statsminister Ranil Wickremesinghe sier at det var en tett gruppe av mennesker som var involvert, hovedsakelig nære venner og familie. Og de hadde kommunisert ansikt til ansikt og hadde dermed unngått elektronisk sporing, sa statsministeren. Han sa også at typen av eksplosiver som var brukt tydet på at selvmordsbomberne hadde hatt assistanse utenfra.

“ISIS (Islamic State) has claimed, we also felt there has to be some international links,” sa han.

Reuters

Kjøp Oriana Fallacis bok her