Nytt

Foto: Reuters

– Den foreløpige etterforskningen viser at det som skjedde på Sri Lanka søndag var hevn for angrepet mot muslimer i Christchurch, sa forsvarsminister Ruwan Wijewardene til nasjonalforsamlingen i Colombo tirsdag.

«The preliminary investigations have revealed that what happened in Sri Lanka (on Sunday) was in retaliation for the attack against Muslims in Christchurch»

Regjeringen på Sri Lanka er blitt møtt med økende kritikk for at de ikke forhindret jihadangrepene. Sky News’ reporter Waghorn sier at Sri Lanka Muslim Council kaller påstanden om hevnangrep for «absurd».

Også andre stiller seg tvilende til jihad-angrepene som hevnaksjon for Christchurch 15. mars, fordi et angrep på en så stor skala som i Sri Lanka vil ha tatt mye lenger tid å planlegge og forberede enn bare noen få uker. I tillegg har muslimer på Sri Lanka lenge advart mot imam Zahran Hashim som mener at vantro ikke har rett til å leve.

Times of India   The Independent

Forhåndsbestill Oriana Fallacis bok her