Steve Bannon har takket ja til å komme til Nordiske Mediedager i Bergen. Festivalsjef  Guri Heftye ser Bannons syn på hovedstrømsmediene som «dypt problematisk».

– Han har ikke lagt noen føringer på hva som kan snakkes om, men vi har fortalt ham om hva vi har lyst til å snakke med ham om, sier festivalsjef Guri Heftye i Nordiske Mediedager til Dagens Næringsliv.

Hun bekrefter at Bannon blir en av hovedattraksjonene under Nordiske Mediedager i Bergen som arrangeres fra 8. til 10. mai. (..)

Ifølge Heftye har konferansen ønsket seg Steve Bannon som gjest både fordi han var med på å endre det politiske landskapet i USA, men også fordi han utviklet Breitbart fra å være en ukjent nisjeside, til å utfordre de store, etablerte mediene.

– Han kaller tradisjonelle medier for «the opposition party», mens Donald Trump kaller mediene for «enemy of the people». Dette er selvfølgelig dypt problematisk. Krigen fra høyrepopulister mot mediene er selvfølgelig noe vi vil ta opp under intervjuet, sier Heftye. (NTB)

 

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂