Nytt

Seks innvandrergutter født i 2001 og 2002 med bakgrunn fra muslimske land er tiltalt for å ha begått seks grove ran på skoler og i parker i sentrum av Oslo. Det er satt av fire uker til rettssaken som starter på mandag. Ransofrene har vært jevngamle ungdommer som med kniven mot strupen har måttet gi fra seg mobiltelefoner, dyre boblejakker og klokker. Nesten alle ransofrene har norske navn og ingen har navn fra muslimske land.

NTB skriver:

I tiltalen nevnes seks ran. Flere av dem fant sted i Frognerparken og Tøyenparken i tidsrommet juli-oktober 2017. Flere av ransofrene skal ha blitt truet med kniv.

To av ranene skjedde på Majorstuen skole og Skøyen skole. Under ranet på sistnevnte skole skal en av ungdommene ha holdt en kniv mot strupen til en av de fornærmede og fraranet ham mobilen.

Flere av tiltalepunktene omhandler også tilfeller hvor de tiltalte skal ha løpt fra politiet, kommet med skjellsord til politibetjenter samt nektet å oppgi personalia til politiet.

Det er satt av én måned til rettssaken, som starter i Oslo tingrett mandag.

To av de tiltalte brukte skjellsord mot politiet. I tiltalen ramses det opp: ‘shut the fuck up’, ‘fuck politiet’, ‘morrapuler’, ‘fittetryne’ og ‘jævla hore’.

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Les også