Tavle

«Perifere» områder av utflyttede innfødte finnes ikke bare i Frankrike, det er et fenomen over hele Vesten, sier Éric Zemmour. De innfødte trengs ikke lenger i det økonomiske maskineriet, for fabrikkene er jo i Kina.

Urbane innvandrer-ghettoer er ikke lovløse, de styres av andre lover, legger han til – kriminalitetens lover og islams lover. Han kaller det en allianse av kalasjnikover og Koranen.

Men det kinkige for invasjonsstyrkene er at de gamle borgerne fremdeles er i flertall – og har stemmerett (og voldspotensial, kunne man legge til).

Hvis man gir de innfødte i periferien litt penger, vil de holde seg i ro, mener Zemmour.

Folk blir altså sinte fordi de får det trangt økonomisk. Med det øyner man også forklaringen på den sosiale freden i Norge: Oljepengene gir folk i periferien et liv som er godt nok til at de ikke protesterer mot at landet deres gis bort.

Frankrike har flere skarpskodde intellektuelle konservative som ser hva som skjer med landet deres og setter krystallklare ord på saken, og Zemmour er blant de fremste av dem. I Norge er det en nesten kvelende mangel på noe tilsvarende.

Se også: Eric Zemmour: – Globaliseringens vinnere trenger et nytt tjenerskap

 

Kjøp Christopher Caldwells «Betraktninger over revolusjonen i Europa – innvandring, islam og Vesten» fra Document Forlag her.