Kommentar

Leave-kampanjen fikk mye kjeft for denne plakaten før folkeavstemningen. Den ble karakterisert som uverdig. Det er ikke lov å si noe negativt om menneskestrømmen. Men Norges kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner kan godt si at høyresiden representerer et angrep på demokratiets hjerte og lunger, dvs er et angrep på vitale organer, er livstruende.

Ofte graderer man de nordiske land etter hvor åpen samtale de har og hvor langt utviklingen er kommet. Det er en oppfatning hos dansker og nordmenn at vi tross alt har det bedre enn svenskene.

Men for å unngå å havne der Sverige er, er det nødvendig å forstå at det ikke bare er snakk om å slippe ting for langt og få problemer med å ta seg inn. Det er noe mer fundamentalt som skiller.

Danmark og Norge er der Sverige var for mange år siden. Man oppdaget at vannsystemet lakk. Det rant vann og ble oversvømmelse. Spørsmålet var: Hva gjør man? Normalt forsøker man finne lekkasjen og reparere den.

Men svenskene gjorde noe annet. (De er som kjent de flinkeste i klassen). De fikk en smart ide: Hvorfor bry seg med å reparere når du kan skru opp alle kranene og forvandle hele huset til et svømmebasseng?

Bildet er ikke mitt. Jeg tror det var Gunnar Sandelins. Men det gir en treffende beskrivelse av tilfellet Sverige.

Alt stammer fra denne avgjørelsen og derfor er Sveriges problemer på en helt annen skala.

Magnus Ranstorp er en forsiktig mann ved Forsvarets høgskola. Han ville ikke være alarmist. Men nå har han ved flere anledninger blåst i fløyta: Både når det gjelder veksten i salafistmiljøer, og nå senest i bruk og salg av falske ID’er.

Sverige har mistet kontrollen. De vet ikke hvem som befinner seg innenfor landets grenser, de vet ikke hvem som får offentlig støtte, hvem som bor hvor – leiligheter kjedeutleies til et stort antall mennesker for at de skal ha en offisiell adresse. Begynn å tenk over alle problemer du får i et åpent samfunn hvis du er usikker på folks identitet. Ta alle budbilsjåfører som er ypperlig egnet til å kartlegge byen og infrastruktur

Den jobben er blitt enda enklere når etater som Transportstyrelsen outsourcer dataarbeidet til Serbia og andre land med gode forbindelser til Russland.

Sveriges fiender kommer til dekket bord og det er myndighetene som har dekket opp.

Som de sier på film: You can’t make this up. Sverige overgår det meste.

Vi har hatt flere drap i det siste hvor gjerningsmennene kommer over grensen fra Sverige.

Forslaget fra Viken FrP om å oppheve passunionen kan bli mer relevant fortere enn man skulle tro.

Svensk politi har i realiteten mistet kontrollen i bestemte områder. En stat som ikke lenger kan hevde sin autoritet er på retur. Særlig hvis disse områdene betrakter staten som en fiende.

Svenskene vil ikke snakke om det. De sitter fremdeles som i Platons hule og ser spøkelser fra fortiden på veggen bak seg. De vil ikke bli som sine nazivennlige forfedre. De vil heller ofre Sverige.

Danmark og Norge befinner seg et sted midt i mellom, i et slags limbo. De vil gjerne reparere rørene, men overbelaster systemet så det stadig springer pakninger. Overbelastningen er blitt politikk. Håndverkerne som kan noe om rørsystemer, har ikke mye de skulle sagt.

Derfor forvandles også Norge og Danmark til svømmebasseng. Det går bare litt langsommere.

Svenskene fikk være den flinkeste i klassen.

 
 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.