Kommentar

Det er virkelig synd på svenskene. Politiet kommer på etterskudd og må plukke opp restene og ta prøver etter at bombemennene og gangsterne har gjort sitt. Malmö 9. november. Politi holder på med granskning på Möllevångstorget i Malmö etter at to personer er skutt. Politiet har fått inn flere meldinger om høye smell rundt i byen lørdag. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix

Når vi ser hva som skjer i Sverige og sammenligner med andre land som er i oppløsning, må vi stille spørsmålet: Kan Sverige bli en failed state?

Det lyder dramatisk. Men det som skjer i Sverige, er uten fortilfelle og sier noe om hvilke krefter som er sluppet løs.

Vi har ofte vært inne på at det multikulturelle samfunn er et gigantisk eksperiment. Man tar et homogent samfunn og «heterogeniserer» det. Og det gjør man med mennesker som kommer fra en voldskultur og sågar en åtte år lang borgerkrig. Kunne det ikke streife politikere og myndigheter at disse menneskene har med seg en bagasje som de ikke legger fra seg ved grensen?

Det samme gjelder for hele Vest-Europa. Daværende PST-sjef Bendicte Bjørnland sa høsten 2015 at vi skulle ta de enslige mindreårige i armkroken i sofaen. Hun snakket som en sosionom. Bjørnland er i dag politidirektør.

Havarikommisjonen etter KNM «Helge Ingstad»s havari ga eksempler på inkompetanse som går dilettanteriet 9. april en høy gang.

Vi er redd denne inkompetansen er dekkende for den psykiske makeup til landets ledere benytter seg av. Vi liker å tenke på Sverige som et særtilfelle, men Norge og Vest-Europa er bærere av den samme see-no-evil-hear-no-evil og la-det-skure-politikk.

Sverige viser oss konsekvensene i sanntid: et land som er i ferd med å falle fra hverandre.

Les hva vanlige mennesker skriver om hverdagen: De tør ikke gå ut, av frykt for ran og vold.

Oppgavene overstiger langt politiets evne, og de kommer etter at folk er blitt skadet. Det i seg selv understreker politiets maktesløshet. For hvert drap og hver eksplosjon skrus Sverige lenger og lenger ned.

Norske medier er ikke i nærheten av å fatte hvor dramatisk utviklingen i Sverige er. Og det er selvsagt tøft å se sin egen fremtid i øynene.

Vi er inne i samme løp som Sverige. Dimensjonene er bare mindre. Vi trøstet oss lenge med at vi ikke hadde bilbranner og gjenger som terroriserte innbyggerne. På to år har vi «tatt igjen» Sverige.

Kriminaliteten ligger på et lavere nivå, men Norge har en faktor som kan være en «driver»: at vi er mye rikere enn Sverige.

Raymond & co. har også noe annet til felles med Löfven og sossarna: en ufattelig dumhet, en intellektuell oförmögenhet som gjør en ute av stand til å forstå hva som skjer. Norge hiver alltid gode penger etter problemene, og gjør dem derved større.

Det kan ikke svenskene. De har nå begynt med drastiske nedskjæringer. Dét innfører et nytt, stort ukjent element i ligningen. Hundretusenvis av mennesker i Sverige lever på økonomisk «drypp» fra staten. Hvordan reagerer de den dagen det går opp for dem at de ikke lenger får noen «gratis lunsj»?

Markeringen av Murens fall burde få europeere til å se seg selv i øynene: På tretti år har den vesteuropeiske eliten klart å ødelegge gode, velfungerende velferdssamfunn. Det vi ser i Sverige, er bare begynnelsen.

Myndighetene har mistet kontrollen. Det er vanlige samfunnsborgere som opprettholder skinnet av normalitet. Men de er forsvarsløse, og myndighetene støtter dem ikke hvis de går sammen om å opprettholde lov og orden.

Det gjør heller ikke den norske venstresiden; i stedet inngår den allianse med parallellsamfunnene. Å innrømme at vanlige borgerne utgjør siste skanse, ville være det samme som å innrømme at de har spilt fallitt, og så langt har eliten ennå ikke kommet.

Det tar ennå litt tid å brenne igjennom et tykt spekklag av oljemilliarder.

 

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!

Kjøp Christopher Caldwells «Revolusjonen i Europa – innvandring, islam og Vesten» fra Document Forlag her.