Innscannet bilde av sveitsisk pass: SDE / Wikimedia Commons.

Et par som i august i fjor fikk avslag på sine søknader om sveitsisk statsborgerskap av lokalmyndighetene i Lausanne etter at de nektet å ta medlemmer av statsborgerskaps­kommisjonen i hånden, har trukket tilbake begge ankene av avgjørelsen, melder Le Matin.

Lokalmyndighetene ble for noen uker siden underrettet om dette av domstolen, skriver den sveitsiske dagsavisen. Beslutningen om ikke å tildele paret statsborgerskap i Sveits er således definitiv, og paret vil aldri få sveitsiske pass.

Pierre-Antoine Hildbrand, som var et av kommisjonens medlemmer, uttaler til nyhetsbyrået Keystone-ATS at han er tilfreds med utfallet.

Ingen forklaring er gitt på at ankene er trukket tilbake.

Paret, som kommer fra Nord-Afrika, var aldri blitt spurt om religionen sin, men fikk avslag på søknaden om naturalisering på grunn av en demonstrativ avvisning av likestilling og generelt diskriminerende oppførsel.

Saken er ikke den eneste i sitt slag. To muslimske tenåringsbrødre som i 2016 hadde nektet å ta sine kvinnelige lærere i hånden, fikk heller ikke innvilget sine søknader om statsborgerskap i Sveits.

 

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂