Nytt

Guvernøren av Virginia Ralph Northam har havnet på forsidene to ganger på en uke. Første gang var da han – som barnelege – syntes lovforslaget om å tillate abort til og med etter fødselen, var ok.

Det var Demokraten Kathy Tran som foreslo å utvide abortgrensen helt frem til fødselen var begynt.

Northam ble spurt om han var komfortabel med et slikt forslag. Han svarte at det må være greit.a Etter fødselen kan kvinnen og legen avgjøre hva som skal skje, dvs om babyen skal få leve. Northam ga ikke noe tegn på at han visste han snakket om drap. Demokrater sa det bare kom til anvendelse ved misdannelser og alvorlige feil. Men uansett ville det vært drap. Det var ikke snakk om å la livet gå sin gang. Northam sier eksplisitt at man skal gjøre det komfortabelt for den nyfødte, om nødvendige gjenopplive. Deretter kan man ta en avgjørelse.

Nå er Northam igjen ute å kjøre: I årboken fra 1984 har han et bilde av to personer, den ene i KKK-uniform, den andre som blackface. Northam har ikke villet si hvem som er ham.

Det ligger altså langt tilbake i tid, men det spiller ingen rolle i dagens Amerika. Fallemmen åpner seg automatisk når noe slikt kommer for en dag.

Det er selvsagt ekstra pinlig at det er en Demokrat og ikke en republikaner som sitter i heisen. Demokrater bruker rasisme hemningsløst. Northam gjorde det selv under valgkampen sist høst. Han kalte Ed Gillespie for rasist hele tiden.

Yet the news is particularly horrific because Northam ran a smear campaign against Ed Gillespie in 2017, and won the Virginia governor race after tarring Gillespie as a white nationalist.

He sent out a disgusting mailer (which I received in the mail) tying both President Donald Trump and Ed Gillespie to the white nationalists in Charlottesville, Va.

Later, an ad presented Gillespie as a genocidal white supremacist. Northam reported the ad as an «in-kind» donation to his campaign.

Nå faller han for eget grep.

 

 

Northam-intervju ca 02.18