Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) har vært borte i ti uker, og det er mottatt krav om løsepenger i kryptovaluta, skriver Aftenposten. Falkevik Hagen er kona til Tom Hagen, en av Norges rikeste menn.

Kvinnen skal ha blitt bortført fra hjemmet sitt i Lørenskog. Det er fremsatt alvorlige trusler og ifølge VG er det kommet krav om 9 millioner euro i løsepenger.

Ifølge VG er kravet om løsepenger i kryptovalutaen Monero, som er laget på en måte som gjør at transaksjonene ikke kan spores.

Aftenposten, som først omtalte saken, skriver at politiet har etterforsket saken i full hemmelighet. Avisen får bekreftet at politiet fra første stund har betraktet forsvinningen som en kidnapping. Det skal så langt ikke være noen siktede i saken.

Politietterforskerne har fått bistand fra politiets Krise- og gisselforhandlertjeneste (KGF) med spisskompetanse ved forhandlinger i terror-, gissel- og kidnappingssituasjoner.

Øst politidistrikt har ledet etterforskningen av saken, med bistand fra Kripos, Økokrim, Oslo politidistrikt, Europol og Interpol.

VG skriver at det er funnet en skriftlig beskjed på gebrokkent norsk i huset. Der skal det ha stått at 68-åringen ville bli drept dersom politiet ble kontaktet. Avisen skriver at politiet har brukt biler med falske skilter når de har kjørt til huset for å sikre spor – av frykt for kontraspaning.

Ifølge Aftenposten kobler etterforskerne saken til en artikkel i Dagens Næringsliv 27. juli. Der fremgikk det at ektemannen, investor Tom Hagen, har tjent en milliard kroner på kraftsalg. Han beskrives som mediesky og privat og har få partnere i selskapene sine.

Ekteparet Hagen bor i en blindvei på Fjellhamar i Lørenskog kommune, like ved grensen til Oslo.

Det skal aldri tidligere ha vært kidnappinger med krav om løsepenger i kryptovaluta i Norge. Fenomenet er imidlertid kjent internasjonalt.

Politiet holder en pressekonferanse om «antatt bortføring på Romerike» klokken 11 i dag.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂