Nytt

Da advokat Svein Holden gikk ut og ba personene som holder Anne-Elisabeth Hagen (68) om å skifte kommunikasjonskanal, ble meldingen mottatt. Men nå er det ikke mulig for Hagen-familien å svare.

Det er illevarslende.

Etter at Hagen-familien 16. januar mottok det som antas å være det siste budskapet fra motparten som ble sendt gjennom en kryptovaluta, kalte Holden inn til pressekonferanse. Der oppfordret han den antatte motparten å bytte til en annen digital plattform som var bedre eget for kommunikasjon. Noen dager senere ble oppfordringen mottatt, men det er ikke lenger mulig for Hagen-familien å svare. Dette er ifølge VG ikke en form for kryptovaluta. Politiet og Holden må derfor nå formidle via mediene.

At beskjeden ble mottatt kan bero på at man i digitale tjenester kan se når motparten har sett meldingen.

Men at Hagen-familien ikke kan svare kan vanskelig bety annet enn at kommunikasjonskanalen er sperret fra den andre kanten.

Det må betegnes som dypt urovekkende. Da Holden holdt pressekonferanse og sa de hadde bedt om en annen kanal enn kryptovaluta, og at beskjed var mottatt. Det ga håp om et gjennombrudd. Familien var villig til å betale for å få Anne-Elisabeth Hagen hjem.

To kryptovalutaer, en for kommunikasjon

Nå heter det, ifølge VG, at personene bak kidnappingen i utgangspunktet opererte med to kryptovalutaer:

Da Anne-Elisabeth Hagen (68) forsvant i fjor høst, krevde de antatte kidnapperne ni millioner euro i én kryptovaluta og kommunikasjon i en annen, ifølge VG.

Det er tidligere kjent at de antatte kidnapperne bak forsvinningen til Anne-Elisabeth Hagen 31. oktober i fjor, krevde løsepenger i kryptovalutaen Manero.

Ifølge VG krevde de antatte kidnapperne at all videre dialog med Hagens familie skulle gå gjennom en annen type kryptovaluta. Det framgår ikke hva slags kryptovaluta det er snakk om. (NTB)

Betalte

Kidnapperne krevde at familien betalte et lite beløp. Var dette for å teste kanalen eller kan det være fordi kidnapperne ikke kunne betale? Man undres fordi så mye er merkelig ved saken at selv et slikt spørsmål ikke kan utelukkes.

Fra Hagen forsvant til saken ble offentliggjort betalte familien et mindre pengebeløp for dialogen til den antatte motparten, får avisen opplyst. Beløpene skal ha vært lave. Etterforskningsleder Tommy Brøske eller bistandsadvokat Svein Holden ønsker ikke å kommentere avisens opplysninger. (NTB)

Hypoteser

Hvis man stiller krav om ni millioner euro i løsepenger drar man ikke ut tiden i det uendelige. Man stenger heller ikke for kommunikasjon. Det er mange ting som virker påfallende og skremmende for de pårørende.

Er det snakk om amatører som av en eller annen grunn ikke klarer å håndtere situasjonen?

Les også