Hovedhypotesen om at savnede Anne-Elisabeth Hagen (68) ble bortført, er styrket, sier politiet.

Fredag nærmet det seg 100 dager siden Hagen forsvant fra sitt hjem i Sloraveien i Lørenskog i Akershus 31. oktober i fjor. Politiet opplyser til Aftenposten at politiets hovedteori, at noen har bortført henne, har blitt styrket i løpet av denne perioden.

– Det er grunn til å hevde at hovedhypotesen er styrket, sier politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt til avisen.

Han vil ikke si noe mer om hvorfor.

– Jeg kan ikke kommentere det noe ytterligere. Men vi mener at den er noe styrket, sier Brøske.

Søk ved eiendommen

Torsdag drev politiet med skanning av eiendommen i Lørenskog.

– Konkret utførte politiet blant annet en 3D-skanning av eiendommen slik at denne kan visualiseres digitalt, sa Brøske i en pressemelding fredag.

Før helgen søkte dykkere fra Oslo brann- og redningsetat i Langvannet, som ligger ved eiendommen til Anne-Elisabeth Hagen og mannen hennes, milliardær og investor Tom Hagen.

– Vi kan ikke kommentere nærmere hva slags funn som ble gjort Langvannet, sa Brøske.

Over 1400 tips

Fredag morgen var tallet på tips som har kommet inn i saken, 1.407. Det betyr at det har kommet inn 27 nye tips siden onsdag ettermiddag.

To personer som er på en overvåkingsvideo fra Futurum-bygget, der Tom Hagen har kontor, er fortsatt ikke identifisert.

68 gamle Anne-Elisabeth Hagen har vært forsvunnet siden 31. oktober i fjor. Politiet antar at kvinnen ble bortført fra sitt hjem på Fjellhamar. Forsvinningen er blitt holdt hemmelig fram til nylig. Politiet har bekreftet at det har kommet både trusler og krav om løsepenger i form av kryptovaluta.

Kjøp alle tidsskriftene fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂