Politiets etterforskning av Lørenskog-bortføringen har endret karakter, mener politiinspektør Tommy Brøske, som sier at de graver dypere enn tidligere.

Onsdag denne uken opplyste politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt at de hadde endret hovedteori bak bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen.

Hovedhypotesen er at Hagen er drept og at bortføringen kan være fingert.

I et intervju med Dagbladet lørdag forteller politiinspektøren at det så langt er gjennomført rundt 400 avhør siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant sporløst fra sitt hjem på Fjellhamar 31. oktober i fjor.

I april var omkring 250 personer avhørt. Siden den gang har ytterligere 150 nye avhør av omtrent like mange personer blitt gjennomført.

Ifølge politiinspektøren viser dette at etterforskningen har endret karakter, og at de nå graver dypere enn før, mens det tidligere har vært fokus på raske ledetråder.

– Antallet siden april sier noe om utviklingen i saken, og at det fremdeles er et betydelig trykk i etterforskningen. Antallet knyttes også til en ny fase hvor vi ser på andre vitner enn dem som er avhørt tidligere, sier Brøske til avisen.

 

Kjøp Oriana Fallacis bok her


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.