Nytt

Det har fortsatt ikke kommet bevis for at den antatt bortførte Anne-Elisabeth Hagen fra Lørenskog er i live, opplyser politiets etterforskningsleder.

Lederen for etterforskningen, politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt, stilte fredag opp i en sending hos Romerikes Blad. Han opplyser at de ikke har mottatt livsbevis.

Det har nå gått 107 dager siden 68 år gamle Anne-Elisabeth Hagen forsvant. Politiet antar at kvinnen ble bortført fra sitt hjem på Fjellhamar.

Ny kontakt
Mandag denne uka opplyste politiet at det har vært ny kontakt med de antatte gjerningspersonene. Dette skjedde via en plattform som er bedre egnet for kommunikasjon enn den forrige. Politiet har ikke sagt noe om hva slags kommunikasjonsform det dreier seg om.

– Vi mener at det er samme avsender og at den henvendelsen vi har fått, er reell, sier Brøske til lokalavisa.

Han bekrefter at henvendelsen inneholdt et budskap, men er taus om hva dette er, slik politiet også var tidligere i uka.

– Jeg kan heller ikke nå gå i detalj om innholdet, utover å henvise til bistandsadvokaten, sier politiinspektøren.

Enveiskommunikasjon
Ifølge ham er det snakk om enveiskommunikasjon.

– Vi ønsker absolutt en kommunikasjonsform som kan gå begge veier, sier Brøske, som samtidig betegner utviklingen med en ny form som god.

Politiet har tidligere bekreftet at det har kommet både trusler og krav om løsepenger i form av kryptovaluta. Det har kommet inn over 1.400 tips i saken.

Politiinspektør Brøske oppfordrer fortsatt lokalbefolkningen til å være å årvåkne, blant annet ved legge merke til om noen nye flytter inn i leiligheter eller om det er nye biler i nabolaget.

Kjøp bokpakken med bestselgerne fra Document Forlag her!