Demokratene har sabotert Trump helt siden han ble kandidat. De gjør også et nummer av at de ikke respekterer sedvane. Som da Demokratene satt med stenansikt under Trumps første State of the Union-tale og nektet å klappe selv når det var for amerikanske ofre. Slikt gjør inntrykk på amerikanerne.

Demokratenes ledere i Kongressen, Nancy Pelosi og Chuck Schumer, forlanger at tv-kanalene stiller samme tid til rådighet for dem som for Trump. Begrunnelsen: Trump er full av ondskap og feilinformerer.

“Now that the television networks have decided to air the President’s address, which if his past statements are any indication will be full of malice and misinformation, Democrats must immediately be given equal airtime,» Pelosi and Schumer said in the statement.

Presidenter har opp gjennom historien kunnet be om sendetid når de ville henvende seg til nasjonen om viktige spørsmål.

Det har aldri utløst noe rett til motsvar fra opposisjonen. Demokratene spiller delegitimeringskortet. Det er en form for opprør og oppvigleri.

At Demokratene bruker Trumps personlige egenskaper og umoral som begrunnelse er samme argumentasjon som venstreliberale bruker i Europa: Høyrepopulismen fortjener ikke respekt og verdighet. De er ikke likeverdige.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.