Nytt

Donald Trump varslet lørdag at John Kelly går av som stabsjef i Det hvite hus. Trump og Kelly hadde et møte fredag hvor de ble enige om at Kelly går av. Meningen var at Kelly selv skulle kunngjøre sin avgang mandag. Men Trump kom ham i forkjøpet.

Kilder i Det hvite hus sier at avgangen hverken kan beskrives som avskjed eller oppsigelse.

“John Kelly will be leaving – I don’t know if I can say ‘retiring.’ But, he’s a great guy. John Kelly will be leaving at the end of the year. We’ll be announcing who will be taking John’s place… I’ll be announcing that over the next day or two. But, John will be leaving at the end of the year. He’s been with me almost two years now… John Kelly will be leaving toward the end of the year, at the end of the year,” Trump said, according to the White House press pool.

Det har i lang tid vært spekulasjoner om at Trump ville skifte ut Kelly.

Antagelsen er at jobben vil bli overtatt av visepresident Mike Pence sin stabsjef Nick Ayers.

Trump driver utskiftning over en lav sko foran årsskiftet.

Talskvinne for UD, Heather Nauert blir ny FN-ambassadør etter Nikky Haley.

Sjefen for hæren, Mark Milley, ble lørdag utnevnt til ny forsvarssjef etter John Danford.

 

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!