Bilde: Det ble sagt mye pent om John Kelly da han ble utnevnt til stabsjef fredag. I dag viste han at akter å etablerte orden og kontroll i Det hvite hus. Foto: Joshua Roberts/Reuters/Scanpix

John Kelly ble mandag innsatt som stabsjef i Det hvite hus og det første han gjorde var å sparke kommunikasjonsdirektøren Anthony Scaramucci som har sittet i bare elleve dager.

Da Kelly ble utnevnt var det spørsmål om Scaramucci kunne gå direkte til presidenten eller måtte gå gjennom Kelly. Svaret fikk vi i dag: Kelly sparket ham. Grunnen er intervjuet han ga til the New Yorker, der han omtalte forrige stabsjef Reince Priebus på en måte som, ifølge pressetalskvinne Sarach Huckabee, var uforenlig med hans posisjon.

Da Scaramucci kom inn sa man det var for å starte med blanke ark. Han skulle få slutt på lekkasjene. Nå sier man det samme: Kelly vil starte med blanke ark. Det utløste en del humor og ironi hos pressekorpset. Men denne gang viser oppsigelsen at Kelly er den som virkelig bestemmer. Kelly demonstrerer at alt fra nå av går gjennom ham.

-Også Jared Kushner og Ivanka, ble Huckabeen spurt.

– Også Kushner og Ivanka, svarte Huckabee.

Da er linjene klare. Ingen kan gå forbi eller over hodet på Kelly. Kommandolinjene er klare.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂