Sakset/Fra hofta

Svenskene må jobbe til de er 75 for at Sverige fortsatt skal kunne fungere. Det bekrefter Fredrik Reinfeldt i et nytt intervju med avisen Dine Pengar, og viser at han står fast på det han har uttalt før om denne saken.

Det var i 2012 som daværende statsminister Fremdrik Reindfeldt sa at svenskene må jobbe til de er 75 år, og at de må være villige til å bytte karriere midt i arbeidslivet. Dette var Reinfeldts løsning for å «klare utfordringene» i en stadig mer global verden.

I prinsippet står han fast ved uttalelsen, selv om han ikke lenger vil tvinge alle til å jobbe så lenge. Man skal begynne med de som vil og kan, mener han. Men mange skulle «må bra» av å jobbe lenger i følge ham selv, uten å forholde seg til om svenskene faktisk vil jobbe så lenge for å forsørge en raskt økende innvandrerbefolkning.

Reinfeldt påpeker heller at befolkningen lever lengre, og dermed må også svenskene jobbe lengre for å få samfunnet til å henge sammen. Samtidig er mennesker gjennomsnittlig mer friske nå, og da er det å jobbe lengre tid ikke bare mulig, men også «helsebringende», mener han, og sier:

«Pensjonssystemet er ikke trolldom. De årene vi jobber skal finansiere de årene vi ikke jobber, som når vi går i grunnskolen, utdannelse og som pensjonist. Da kan ikke ligningen bli at færre jobber og flere lever at det arbeidet som fortsatt finnes. Det her gjelder ikke bare i Sverige, men i hele den utviklede verden»

I oktober 2017 konstaterte samme kilde, Dine Pengar, at det er økningen i folketallet forårsaket av innvandringen som som tvinger frem en høyere pensjonsalder, ettersom de er den som øker kostnadene for velferdssamfunnet.

«Den raske befolkningsveksten som følge av det store mottaket av flyktninger i fjor, og antall barnefødsler som nærmer seg historisk høyt nivå, setter press på kommunene og fylkene», skrev avisen den gangen.

Den svenske eliten fortsetter altså med fornektelsen av fakta, og fortsetter å skape fiktive løsninger på problemene de selv har skapt.

 

 

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort:

[simpay id=»280380″]

For andre bidragsmåter, se vår Støtt Oss-side.