Kommentar

murillo-figliol-prodigo
Bartolomé Esteban Murillo (1617–1682), Den fortapte sønn vender hjem (ca. 1670), etter Lukas 15, 11–32, olje på lerret, 262 x 236 cm, Museo del Prado, Madrid
 

Du er en vellykket akademiker, AP, Høyre eller Venstre-velger, med trygg jobb i det offentlige og nettverk inn i politikken og media. I årevis har venner og kollegaer lyttet til dine meninger – og med din utdannelse og IQ har du med kullsviertro gått i bresjen for flerkultur, innvandring, globalismen, EU, Clinton, Euroen, EØS, islam og «refugees welcome». Og naturligvis vært sterkt kritisk til Frp, «haterne» imagnære rasister og dumme høyrepopulister. Ja nettopp, deg ja.

Nå har du et kjempeproblem, men la meg hjelpe deg.

Hjelp! Du har tatt feil hele tiden!!

Fullstendig, grundig, kolossalt, pinlig og totalt feil.

Dette har vi «islamofobe haterne» (som du i din endeløse rop på toleranse ikke har vist tegn til å tolerere), naturligvis visst hele tiden. Det har vi også fortalt deg klart og tydelig, og dertil begrunnet det grundig og systematisk – men du var for opptatt av egen selvtilfredshet til å lytte. Men nå er det selve virkeligheten som gnager løs på tryggheten din: Du begynner å forstå selv at du har tatt feil. Alt du har snakket om de siste ti årene har vært et korthus bygget på gele. En drøm fra Disneyland. Og nå risikerer du å stå der som et fjols, intellektuelt grøftkjørt mens alle ler bak ryggen din. Det er jo helt krise, verre enn både voldtekter, bilbranner, finansiell kollaps og terrorfaren meningene dine har skapt.

Ikke skyld på oss enda en gang

Det er ikke vi «brune» Frp politikere, eller «høyreekstreme populister» som har startet denne vonde, langsomme selverkjennelsen. Nei, den kommer snikende fordi dine allierte svikter deg, og de svikter deg fordi de forstår at deres felles politiske prosjekt har brutt sammen. 2015 gjorde det plutselig tydelig hvilken dødelig fare den globalistiske anti-politikken din innebærer. Ekkokammeret ditt er knust under tonnevis av forferdelig virkelighet. Propagandakampanjen din kjører naturligvis fortsatt for fullt for å tåkelegge fakta – men det virker ikke lenger. Dissonansen har blitt for stor. Hersketeknikkene mot meningsmotstandere har blitt virkningsløse. Fasiten er klar, folket lar seg ikke lure lenger, og nå står oppgjøret for døren. Panikk!! Førstemann til livbåten blir vinneren.

Retretten fra flerkulturen feier over Europa

Eksemplene på denne faneflukten er mange og spektakulære. Nylig vakte en tekst skrevet av Mikael Sandström stor oppmerksomhet. Han har jobbet som Fredrik Reinfeldts statssekretær under alle hans åtte år som statsminister og har siden vært Moderaternas samordningssjef. Han er definitivt en av dine partners in crime, men dette er hans sjokkerende ord:

«Sanningen är att den humana svenska migrationspolitiken är död. Den dog inte på grund av avsiktligt fattade beslut utan på grund av välvilja mot människor som lider och ovilja att se de problem som stor invandring på kort tid för med sig.(…) Det är svårt att erkänna att man gjort fel, särskilt om konsekvenserna blivit allvarliga. För att kunna hantera dessa konsekvenser är det dock nödvändigt att jag och alla andra som haft ansvarspositioner i dåvarande regering, i nuvarande regering, i tidigare regeringar och i nuvarande och tidigare opposition, liksom opinionsbildare i media och intresseorganisationer, inser att det är vår skuld och vårt ansvar att migrationspolitiken havererat.

Snakk om å falle deg og dine i ryggen! Snak om svik! Hva faen??!!

Med dette står han frem som en forvirret noldus, og en forræder mot flerkulturen og globalismen. Men han er ingen taper. Han er smart, for han er tidlig ute. Han skjønner at det eneste som kan redde karrieren hans er å spise «humble pie» og ta latteren så tidlig som mulig, så det verste er overstått og han står på riktig side når raset kommer.

Og han er ikke den eneste!

Det har begynt å brenne under føttene på svært mange flerkulturelle politikere, journalister og godhetsapostler som har skylden for Tysklands, Sveriges og hele Europas flerkulturelle katastrofe: Reinfeldt innrømmer at han angrer. Angela Merkel har akkurat snudd 180 grader. Hollande innrømmer tvil. Selv smarte professorer som Victor D. Norman innrømmer at han har delskyld for Trump og Brexit, at globalismen innebærer at noen taper, og at «vi» har ikke gitt gode nok råd til politikerne. (Merk at han sier «vi» i stedet for «jeg» så skylden blir til fint pulver)

Listen over flerkulturelle forkjempere rammet av realisme begynner å bli lang, og det eskalerer fort. Hvorfor gjør de dette? Fordi de er smartinger! Hvis man ikke bytter side nå, risikerer man man å bli sittende igjen som svarteper sammen med Lars Gule og Per Vallebrokk og andre asyl-ekstremistiske tullinger. Da kommer hvertfall folk til å le av deg. Sistemann betaler alltid regningen. Vil du være den tullingen?

Vend om i tide – det er ingen skam å snu.

Saken er biff: Hvis du ønsker å bevare enn viss integritet de neste årene, er det smart å snu nå. Bytt kurs, bytt side, bytt ståsted. Jo før jo heller. Fortsetter du som før, ender du nemlig bare lenger og lenger ut å vidda med tuppeløse ski og trinseløse staver – og ingen vil kjenne folk som er helt nedsnødd. Nei, nå står det om fremtiden for deg. Skal du bevare integriteten, må du ta grep. Skal du lede verden i fremtiden kan du ikke sitte fast i fortiden.

Og det er lov å innrømme at man tok feil.

Det blir nok en ripe i lakken og en bulk i egoet, men klisjeene er mange om hvor menneskelig det er å feile, (trass utallige advarsler) så det tar nok ikke lang tid før folk rundt deg innser hvor smart du likevel er – og lar deg lede dem. Hvis du altså er først ute. Kanskje du til og med kan late som at du var den første som forsto hvor galt det var i ferd med å gå, men heldigvis klarte du å redde verden? At du er helten? Vent! Det er vi faktisk 100 % sikre på at du vil gjøre, og vi tar ikke feil, slik du så ofte gjør. Det kler deg å kuppe sannheten sånn, du er jo vant til det.

Tilgi oss, for vi vet hva vi gjør.

Siden vi i Frp’s subkultur har vært de ekte intellektuelle, og egentlig er mye smartere, realitetsorientert, logiske og fremtidsrettet enn deg, så er det ikke fritt for at vi fryder oss. (sorry…jeg må bare flire litt her) Din fiasko gosser oss litt, vi innrømmer det. Særlig fordi du har vært så jævlig slem og nådeløs mot oss i alle disse årene. Kall det en menneskelig reaksjon drevet av lettelse:

Vi har nemlig sittet med ALLE de tunge argumentene, mens du bare har hatt lettvinte følelser – og likevel vant du diskusjonen, oppmerksomheten, media, omtalen, elitestatus og anerkjennelsen med intet annet enn billige festtaler og følelser. Åssen klarte du det? Det er helt ubegripelig. Klart vi har masse frustrasjon som må ut. Men i motsetning til deg, så er vi ikke ekstremister eller slemme mot meningsmotstandere: Vi står klare til å ta deg imot på laget. Nå må vi nemlig rette opp fadesen din. Vi finne en vei ut av uføret du har skapt, og du har sannelig gjort det veldig, veldig vanskelig. Derfor trenger vi alle på laget.

Sammen må vi redde Europa.

Tout est pardonné.

Et kart for ukjent territorium.

Siden du er nyankommet fra Disneyland, vil vi bare kort redegjøre for hvordan ting fungerer her på planeten Jorden. Vi vet du er ganske uvant med våre fair spilleregler, så derfor vil vi hjelpe deg til å orientere deg i begynnelsen. Nå er vi relativt sikre på at du med ditt ego og kontaktnett tar over showet om ikke så lenge, og snart er du tilbake som meningsbærer og orakel. Skamfølelse ligger ikke for deg, og det er greit.

Vi kjenner deg.

Vi smiler heller vennlig, og legger ved en liste over nøkterne fakta du blir nødt til å pugge for å få troverdighet. Husk at bak disse reglene står tunge, logiske, empiriske argumenter, tall, fornuft og data –  ikke bare følelser. Husk også at å flipfloppe fullstendig (eller snu kappen etter vinden) er krevende i begynnelsen, derfor vil alle punktene gå imot din særpregede form for logikk, og alt vennegjengen din har blitt enige om – men bare spør oss! Husk vi hadde rett hele tiden, og nå har du kanskje lært å lytte?

Ja særlig…

Huskeliste for nyklekkede høyrepopulister

 • Drømmer er ikke virkelighet.
 • Gode intensjoner er ikke politikk.
 • Festtaler og føleri er ikke det samme som argumenter.
 • Å håpe noe virker, betyr ikke at det faktisk virker.
 • Å fortsette med noe som ikke virker, er galskap.
 • Islam er ikke fredens religion, men en politisk totalitær ideologi.
 • Moderat islam er også islam.
 • Jihad og terror i Allahs navn, har faktisk noe med islam å gjøre.
 • Hijab er ikke et utrykk for likestilling og frihet
 • Flerkultur er et samfunnseksperiment som ødelegger samfunnet.
 • Integrering er et umulig konsept, i motsetning til assimilering.
 • Innvandring fra 3. verden lønner seg ikke. Det ruinerer oss.
 • Asylsøkere og lykkejegere er ikke «flyktninger».
 • Folk som rømmer til Europa, er ikke «de nye jødene»
 • Folk som er uenige med deg, er ikke Hitler.
 • Folk med skjegg, er ikke barn.
 • Det er ikke «populisme» smarten, det er godt, gammaldags demokrati.
 • Folk som søker asyl, snakker ikke nødvendigvis sant.
 • Nei, kulturer er slett ikke like, og folk vil ikke det samme.
 • Å lokke fattigfolk på havet med gratis cash og bolig, er ondskap.
 • Å drive fergetrafikk for menneskesmuglere er ikke «humanisme».
 • Å gi lavtlønnsjobber til utlendinger går ut over dine egne borgere.
 • EU er ikke demokratisk, men et overnasjonalt monster.
 • EØS er en slavekontrakt for Norge, innført på udemokratisk basis.
 • Man trenger ikke en overnasjonal union for å drive handel
 • Nasjonalstaten fungerer, og det er lov å være patriotisk.
 • Politikere bør jobbe for sitt eget land i stedet for alle andre land.
 • Å innføre felles valuta, uten å innføre føderal pengemakt er vanvidd.
 • Angela Merkel er ikke flink. Hun er historiens største krisegenerator.
 • Hillary Clinton er ikke flink. Hun er kona til Bill.
 • Trump er ikke Satan. Han er forretningsmannen som ble valgt til president.

Fortsatt forvirret?

Husk å gå ut av det flerkulturelle og ekkokammeret, og følg document.no og andre realitetsorienterte media daglig, så får du nok taket på virkeligheten etterhvert. Velkommen! (Send penger, for vi har ikke pressestøtte)