Yasmine Larsson. Foto: Twitter.

«Svenske tilstander» har ikke bare en fysisk dimensjon som bilbrenning, voldtekt, drap, kamp mot politi og utstrakt mafiavirksomhet. Den mentale tilstanden er minst like viktig å forstå og advare mot som den fysiske.

Under valgkampen før riksdagsvalget i Sverige i høst gjorde Socialdemokraterna (S) i Helsingborg en ekstra innsats for å vinne muslimske velgere, skriver Expressen. Da partiets riksdagsrepresentant Yasmine Larsson skulle treffe potensielle velgere i en av byens moskeer, ble hun håndfast geleidet vekk fra forsamlingen av menn og inn i et lite, separat rom.

Där fanns en tv som visade hur en manlig S-politiker fick hålla tal inför moskéns representanter och besökare.

En praktik som gäller vid bön i moskéer, men som väckt uppmärksamhet inom partiet eftersom Larsson var inbjuden i ett sammanhang för politiskt möte.

Att en S-politiker var en av dem som ansåg att riksdagsledamoten skulle sitta i ett separat rum i stället för att tala med alla väljare blev efteråt omdiskuterat.

Yasmine Larsson kommenterar händelsen kort.

– Detta är viktiga diskussioner som vi i dag behöver föra internt.

Internt sågs händelsen som ett exempel på att S i Skåne accepterar värderingar och åsikter som på ytan inte går ihop med partiets ideologi, så länge det gagnar röstinsamlingen.

Målet helliger middelet: Bare vi «sossarna» får våre stemmer som sikrer vår maktposisjon, så bryr vi oss ikke om det innebærer litt antidemokratisk, kvinnediskriminerende virksomhet i moskeene. Watergate og Nixon blir til sammenligning rene Asbjørnsen & Moe.

Mer påfallende er det at Larsson ikke straks motsatte seg å bli behandlet som annenrangs borger – men ved nærmere ettertanke er det kanskje ikke så rart i et land som skryter av å ha verdens mest «feministiske» regjering? Eller der ungdomsorganisasjonen SSU (tilsvarer AUF i Norge) er infiltrert av islamister?

Fra den ene dagen til den neste merker man knapt noen forskjell i mentaliteten i samfunnet. Spoler man imidlertid f.eks. ti år tilbake i tid, bør dagens mange knefall for islam være en alvorlig vekker. Hvor er vi om bare fem år?

Samtiden krydrer denne historien om Yasmine Larsson med litt tilleggsinformasjon, som bringer inn en interessant dimensjon og samtidig peker tydelig på den verdikampen som pågår rett foran øynene våre, hver dag:

Yasmine Larsson accepterade att förvisas för att hon är kvinna. Men ett par månader tidigare, efter riksmötets öppnande, skrev hon en kritisk debattartikel mot traditionen att resa sig upp för kungen.

”Det är en förolämpning mot våra främsta företrädare när de förväntas resa sig upp i demokratins finrum och sjunga en hyllningssång till kungen, vars själva existens är en rest från en tid då Sverige var en diktatur”, skriver hon samt att kungen kanske borde ”stanna hemma och leka med barnbarnen istället för att ta droskan till riksdagshuset”.

Heller reise meg for kongen enn å ligge på alle fire for Allah.

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!