Nytt

Politiet holder orden mens migranter venter på en buss ved en grenseovergang mellom Serbia og Kroatia ikke langt fra Trnava den 21. september 2015. Foto: Antonio Bronic / Reuters / Scanpix.

Etter at Ungarn, Østerrike, Tsjekkia og Bulgaria har avvist å undertegne FNs migrasjonsavtale, mens Polen og Slovenia vurderer det samme, kommer det frem at heller ikke Belgia har bestemt seg.

«Denne teksten undertegner vi ikke», sier en anonym talsmann for Belgias asyl- og migrasjonsminister Theo Francken onsdag til De Standaard. Migrasjonsavtalen skal ikke være i samsvar med regjeringsavtalen, ei heller med partiprogrammet til det flamske nasjonalistpartiet Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA), som Francken representerer.

Men innenriksminister Jan Jambon (N-VA), som er Franckens overordnede statsråd, benekter at det allerede er tatt noen formell beslutning.

«I slutten av forrige uke gav vi uttrykk for våre innvendinger i statsråd», sier hans talsmann Olivier Van Raemdonck. «Vi befinner oss fortsatt i en analyse- og diskusjonsfase. Regjeringen har ikke tatt noe definitivt standpunkt ennå.»

Statsminister Charles Michel, som representerer Reformbevegelsen (Mouvement Réformateur, MR), har tidligere uttalt at Belgia kommer til å undertegne FN-avtalen, men har etter press fra N-VA besluttet å revurdere saken.

Skepsis mot migrasjonsavtalen finnes også i en rekke andre land, blant annet også Sveits, Japan, Italia og Storbritannia, skriver Kronen Zeitung.

 

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort:

[simpay id=»280380″]

For andre bidragsmåter, se vår Støtt Oss-side.