Nytt

Østerrikes statsminister Sebastian Kurz og visestatsminister Heinz-Christian Strache. Foto: Heinz-Peter Bader / Reuters / Scanpix.

EU-parlamentarikere fra Østerrike som tilhører østerrikske opposisjonspartier, går skarpt ut mot den konservative regjeringens kunngjøring om at Østerrike vil si nei til FNs migrasjonsavtale.

Det går frem av en melding fra Austria Presse Agentur (APA) som er offentliggjort i Die Presse.

EU-parlamentarikere fra De grønne, det sosialdemokratiske partiet SPÖ og det liberale partiet NEOS mener dette representerer et lavmål i utenrikspolitikken og et tilbakeslag for den internasjonale ordenen.

Michel Reimon, som representerer De grønne, mener at Østerrikes tilbaketog fra migrasjonsavtalen ikke bare gjør landet «til en del av den reaksjonære østblokken, vi tar ledelsen for den».

SPÖs europarlamentariker Josef Weidenholzer anklager statsminister Sebastian Kurz (ÖVP) og visestatsminister Heinz-Christian Strache (FPÖ) for å sette Østerrikes meglerrolle ut av spill. Dette er uansvarlig og simpelthen uverdig for et land som har formannskapet i EU. Hvis det foreligger et kompromiss i FN, må også Østerrike stille seg bak det. Det er viktig å ivareta det humanitære ansvaret.

Angelika Mlinar (NAOS) anklager på sin side den østerrikske regjeringen for populisme.

Regjeringen har flertallet i Østerrikes befolkning på sin side, kommenterte visestatsminister Heinz-Christian Strache før møtet i statsråd onsdag. Det er lett å tenke seg at Strache anser samtlige av opposisjonens uttalelser som medaljer.

 

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Forhåndsbestill Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!