Nytt

Vebjørn Selbekk. Foto: Persian Dutch Network / Wikimedia Commons.

Tanzanias heksejakt på homofile gjør at Norge bør stanse bistanden til landet, sier Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk til Vårt Land.

Guvernør Paul Makonda i Dar es Salaam i Tanzania har bedt innbyggerne angi homofile fra mandag av, slik at de kan pågripes. Det mener Dagen-redaktøren Norge bør reagere mot.

– Da må man bruke de 374 millionene i bistandspenger som et ris bak speilet, sier Selbekk til avisa.

Dagen-redaktøren legger til at han har «en viss» forståelse for nødhjelp som går til mennesker i nød. Han støtter derfor ikke kutt i slike prosjekter, men poengterer at det er mange ulike typer bistand Norge er med på.

– Det er særlig der man har prosjekter sammen med tanzanianske myndigheter, slik som infrastruktur, at man har en mulighet til å bruke økonomiske pressmidler, sier han.

Guvernør Makonda har opprettet en ny gruppe som skal forsøke å få fatt i de homofile. Gruppa var varslet operativ fra og med mandag.

Makonda er kristen og en alliert av president John Magufuli, som har uttalt at homofili må fordømmes. Homofile tråkker på verdiene til både kristne og muslimer i Tanzania, ifølge guvernøren.

Homofili er ulovlig i Tanzania, i henhold til lover som stammer fra tiden da landet var en britisk koloni. Seksuelle handlinger mellom menn har en strafferamme på livsvarig fengsel.

(©NTB)

 
 

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.