Nytt

Silje Hjemdal. Foto: Hordaland fylkeskommune / Wikimedia Commons.

– Vi kan ikke akseptere at norske skattepenger skal brukes på bistand til homohatere. Vi må tørre å reagere som Danmark, sier Frps Silje Hjemdal.

Torsdag ble det kjent at Danmark holder tilbake 65 millioner danske kroner i støtte til Tanzania. Reaksjonen kommer etter at en kommissær i Tanzania oppfordret folk til å angi homoseksuelle slik at de kunne bli fengslet.

– Norge bør følge Danmarks eksempel og stå opp for menneskerettighetene, sier Silje Hjemdal til NTB.

Hjemdal sitter i familie- og kulturkomiteen på Stortinget.

– De homofile i Tanzania lever nå i frykt for vold og angiveri, og i fengselet oppfordres det til å voldta dem. Dette er rett og slett middelalderske tilstander. Utviklingsminister Nikolai Astrup (H) bør følge sin danske kollegas eksempel og revurdere Norges engasjement i Tanzania, sier Hjemdal.

Hun peker på at Astrup har advart om at bistandskutt kan ramme feil og gjøre situasjonen verre.

– Bistandskutt er ubehagelig, men nå har vi anledning til å se på hvordan Danmark har reagert og sikte oss inn på bistandskutt som rammer der de skal. Vi ønsker at situasjonen skal bli bedre, ikke verre, sier Hjemdal.

Også Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk har tidligere tatt til orde for at Norge bør stanse bistanden på 374 millioner kroner til landet.

Homofili er ulovlig i Tanzania i henhold til lover som stammer fra tiden da landet var en britisk koloni. Seksuelle handlinger mellom menn har en strafferamme på livsvarig fengsel.

(©NTB)

 
 

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!