Norske myndigheter viser velvilje og strør milliarder over ledere i muslimske land hvor homofili kan straffes med dødsstraff. Men Ungarn og Polen behandles litt annerledes.

Man trenger ikke så veldig mange eksempler.

Norge gir mengder av midler til de palestinske selvstyremyndighetene. I et område hvor det å være åpent homofil er forbundet med stor risiko. Norge spiller en ledende rolle i giverlandsgruppen for Palestina, for å tømme enda flere milliarder ned i det bunnløse sluket.

Nigeria har strenge lover mot homofili. Der er det i de nordligste statene, som er islamkontrollert, dødsstraff for homofili. Metoden er steining. Allikevel delte NORAD ut over hundre millioner kroner til dette landet ifjor.

Afghanistan er et annet eksempel. I et land hvor det å ha smågutter som sexslaver aksepteres, kan homofili mellom voksne straffes med fengselsstraff, eller døden Men norske bistandsmidler til et land som ledes av terrorgruppen Taliban? Null problemer. Hundrevis av millioner sendes ned til det meget LGBTQ-uvennlige landet.

I deler av Somalia er sharialover i praksis innført. Allikevel strør noske politikere hundrevis av millioner utover dette landet. Samtidig har vi invitert titusenvis av somaliere hit, til enorme kostnader, vi snakker om flere hundre milliarder kroner over noen år.

I tillegg har sårbare, i stor grad ikke-arbeidende somalierne råd til å sende flere hundre millioner av kroner til slektninger i Somalia hvert år.

Listen kan utvides, Norge gir jo bort penger til over 100 ulike land. Selv Kina får bistand fra Norge.

Men Ungarn og Polen, som har innført begrensninger i promotering av LGBTQ-saker i enkelte deler av landet? Her forsøker Norge å stanse overføringen av avtalefestede EØS-midler.

Det er altså greit med dødsstraff for homofili i muslimske land, men krise om ikke ungarske barn marineres i kjønnsideologi?

Etter min mening bør all statlig bistand avskaffes, så kan vi som privatpersoner støtte de formål vi finner verdige. Så bør man følge de to folkeavstemningene, og melde Norge ut av EU-systemet, og gå tilbake til en ren handelsavtale.

Men forskjellen i behandlingen av det Trump kalte shit hole countries, og NATO-allierte som Ungarn og Polen, den er slående.

Det er vel bare å sitere Alf Prøysen:

Ja i Bakvendtland der kan alt gå an
Der er de like tøysete og rare alle mann 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.