EU-parlamentet har vedtatt en uttalelse som fastslår at Ungarn ikke lenger kan anses som et fullverdig demokrati. EU burde kanskje ta en kikk i speilet.

Uttalelsen ble vedtatt med 433 mot 123 stemmer. 28 representanter avsto fra å stemme.

EU-parlamentet anmoder EU-kommisjonen om å reagere mot Ungarn, blant annet ved å holde igjen penger til landet, skriver NTB.

I uttalelsen står det at Ungarn er et «hybridregime med valgautokrati», noe som innebærer at valgene ikke blir gjennomført på demokratisk vis, men i stedet gagner den sittende regjeringen.

Uttalelsen betyr lite, siden alle EU-land må godta vedtaket hvis det skal få noen konsekvenser. Ungarn kommer neppe til å godta et slikt angrep på sin egen regjering.

Samme dag sa ikke navngitte EU-kilder til nyhetsbyrået DPA at EU-kommisjonen vurderer å kutte milliarder av euro i støtte til Ungarn som følge av mistanke om korrupsjon.

Det er liten tvil om at Ungarn sliter med korrupsjon og en nokså klar form for nepotisme. Det samme kan man vel si om alle andre EU-land, inkludert perifere EØS-land som Norge.

Kommisjonen kan komme til å foreslå å holde tilbake en stor andel av overføringene som skal bidra til utvikling og strukturelle reformer i landet. Årsaken skal være bekymring for dårlig pengestyring.

EU er i ferd med å styrte i den økonomiske avgrunnen på grunn av massemigrasjon og klimahysteri, alt ledet av stormakten Tyskland. De sitter i en lekk båt når de kritiserer dårlig økonomi i andre EU-land. Dessuten liker de jo heller ikke når økonomien i et land går godt. Nå krever stadig flere EU-ledere at Norge skal dele med sitt overskudd på grunn av de høye gassprisene.

Hvem ga oss økonomisk støtte under oljekrisen? Hvem bryr seg om norske forbrukere, som lever med tidenes høyeste strømpriser? Hva med norske bedrifter som går konkurs? Hva med norske idrettslag som må sperre barn og unge ute fra trening på grunn av strømprisen?

Hvorfor skal noen få millioner nordmenn betale støtte til hundrevis av millioner europeere som har dårlig ledelse? Vi sliter nok med vår egen ledelse.

EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen sa onsdag at hun ønsker det tas grundige grep i kampen mot korrupsjon i medlemslandene.

– Det er kommisjonens plikt og edleste oppgave å beskytte rettsstaten, sa hun.

Jeg hørte ingen anklager mot brudd mot rettsstaten fra von der Leyen da Østerrike innførte vaksinetvang mot sin befolkning under Covid-hysteriet.

Årsakene til at EU forakter Ungarn er flere, men to ting peker seg ut.

1: Ungarn nekter å føye seg etter moderne LGBTQ-ideologi.

2: Ungarn ser virkelig ikke fordelen i å fylle landet med innvandrere fra ikke-vestlige land.

Slike holdninger fører til at Ungarn ses på som en reaksjonær stat. Demokratiet i Ungarn velger Viktor Orban med klart flertall, selv om han selvsagt har politiske motstandere.

EU har blitt en ren vits. Dessverre ledes vi av politikere som fortsatt har trua på dette agurkbøyende regimet, som snart har ødelagt hele Europa. Klimahysteri, masseinnvandring og elendig økonomi er resultatet.

EU-parlamentet fordømmer Orbans uttalelser

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!



Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.