Gjesteskribent

Ønsket om og viljen til å tilintetgjøre det jødiske folket var Nazi-Tysklands fremste kjennetegn. Hitlers undersåtter myrdet 6 millioner europeiske jøder, men lyktes ikke helt med å utrydde alle europeere av jødisk herkomst.

Etter krigen opprettet FN staten Israel. Det jødiske folk fikk tilbake deler av de gudegitte landområdene som i årtusener var okkupert av romerne og deretter av araberne. Israel vant i 1967 den krigen arabiske land startet for å utslette den jødiske staten. Det gjorde at Samaria og Judea ble kontrollert av Israel. Dette området, i vår tid omtalt som Vestbredden (av Jordanelven) ble vunnet fra staten Jordan, som senere inngikk fredsavtale med Israel. Forholdet mellom de to statene er uomtvistet.

Mange landegrenser er forskjøvet som følge av krig. Det er bare Israels de facto innlemmelse av Vestbredden i sitt eget landområde som vekker strid. Ingen bryr seg med at Stalin stjal områder sør og nord i Finland under Vinterkrigen og den påfølgende verdenskrigen. Det er helt ut akseptert at Polen ved verdenskrigens slutt overtok tyske områder og fordrev tyskerne til Das Vaterland. Sovjet erobret polske landområder. Kina stjal Tibet fra tibetanerne. Marokko har ranet til seg Vest-Sahara. Slik kan vi fortsette med eksempler på at landområder har skiftet nasjonalitet.

Hvorfor da det evinnelige maset om at Israel opererer på «okkuperte områder»? Det er jo ingen som hevder at Russland okkuperer tidligere finske Karelen! Rett svar: Antisemittisme og jødehat. Det er det som utgjør forskjellen. Israel, det eneste sanne demokrati mellom Middelhavet og Bengalbukten er en kvise på den muslimske verdens rumpe og et irritasjonsmoment for venstrevridde elementer i Europa.

Staten Israel hadde i starten og i mange år to sterke støttemiljøer i Norge: Arbeiderbevegelsen og kristenfolket. I mange år var både det israelske arbeiderpartiet og fagbevegelsen representert på Ap-landsmøter og LO-kongresser, ofte med den trondheimsfødte israeleren Bjørn Dworsky som norsktalende utsending.

Nå er bildet snudd. Kirkens Nødhjelp samler inn penger til dem som vil utslette jødestaten. Martin Luther var en utpreget antisemitt og mange av dagens kirkeledere forvalter arven. Ap har tatt parti for araberne. LO vil først boikotte Israel og deretter hjelpe til med å utslette staten. Det dreier seg om hele Israel når LO-folk stemmer i slagordet «From the river to the sea: Palestine will be free» – fra Jordanelva til havet. LO-organisasjonen Norsk Folkehjelp ble stiftet for å hjelpe fascismens ofre i den spanske borgerkrigen. Nå er det derimot fascistene selv som skal understøttes. Den nazistiske dragesæden har overlevd fordi antisemittismen ikke gikk i grav med Hitler.

Operasjon Dagsverk arrangeres i dag. Årets aksjon har svært mindre tilslutning enn vanlig. Det er en reaksjon på at formålet med innsamlingen er å styrke miljøer som vil utslette staten Israel. Årets OD er rasisme i praksis og mange skoler har derfor betakket seg for å delta i en kampanje som vil forsterke presset mot Israel og dessuten gjøre det enda mer vanskelig og krevende å være jøde i Norge.

Den nazi-lignende rasismen siger inn i det norske samfunnet. Rasister står åpent frem med sin etterprapling av holdninger som overlevde Das dritte Reich.

Nordmenn som vil slå til mot rasisme og etnisk hat trenger ikke å dra til fremmede land for å finne miljøer å bekjempe.

De kan starte med Den norske kirke og ledende kretser på venstresiden.

 

Ragnar Larsen har lang fartstid i pressen, som redaktør i Arbeidets Rett, Røros, Nordlands Framtid, Bodø, og til sist Haugesunds Avis. Innimellom Nordlands Framtid og Haugesunds Avis var han i ni år banksjef i Nordlandsbanken.

 

Forhåndsbestill Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!

Les også

-
-
-
-
-
-

Les også