Det var pinlig å oppleve at statsminister Jonas Gahr Støre i Stortinget onsdag vegret seg for å omtale Hamas som en terrororganisasjon.

Han betegnet dem som utførte skjenselshandlingene som terrorister, men det var først etter å ha blitt kritisert av ledende representanter for opposisjonen at Støre krøp til korset: Jo, Hamas er en terrororganisasjon. Retretten skjedde ikke fra Stortingets talerstol, men overfor nyhetsmediene.

Støre er lett å gjennomskue med hensyn til hvor sympatien ligger. Tidligere har han til og med løyet åpent om sin innlevelse med Hamas. Som utenriksminister benektet Støre at han hadde hatt kontakt med Hamas. Men så sto en Hamas-talsmann frem på TV 2 og fortalte at han hadde hatt samtaler med Støre. Norges fremtidige regjeringssjef ble tatt med buksene nede i en avslørende løgn.

NRK-reporternes sympati med terroristenes israelske ofre varte et par døgn. Da var statskanalens anti-israelske grunnholdning tilbake igjen. Sidsel Wold, som i et kvart århundre har misledet NRKs seere og lyttere som anti-jødisk aktivist, har nå fått selskap av muslimen Yama Wolasmal i å tegne et bilde av situasjonen i Midtøsten som samsvarer med arabisk propaganda.

En gjenganger i de partiske fortellingene er at Vestbredden er «okkupert område». Dette er helt usant. Judea og Samaria var før 1967 en del av staten Jordan. Seksdagerskrigen, da Egypt, Jordan og Syria angrep Israel, endret dette. Israel vant krigen og besatte de jordanske områdene vest for Jordanelven, i tillegg til de syriske Golanhøydene.

Senere har Jordan og Israel inngått en fredsavtale hvor Jordan avsto Vestbredden til Israel. Hvis det er slik at Israel okkuperer Vestbredden, må det spørres: Okkuperes fra hvem? I alle fall ikke fra Jordan, som har erklært Judea og Samaria som israelsk.

Vestbredden er ikke mer «okkupert» enn Jämtland og Härjedalen – et norsk område som ble svensk i 1645 som følge av en krig hvor Danmark/Norge var på den tapende side. Finland måtte i 1945 avstå store deler av Karelen til Sovjetunionen etter Vinterkrigen og den finske krigsalliansen med Tyskland. Sovjetunionen vant krigen mot Tyskland og kunne som krigsbytte sikre seg Øst-Preussen. Königsberg heter nå Kaliningrad. Stalin forsynte seg med deler av Polen, som ble lagt til dagens Belarus og Ukraina. Polen annekterte store områder øst i Tyskland etter krigen og gjorde alt land øst for elvene Oder og Neisse til polsk domene.

Sånn er det for landene som taper kriger. Det er seierherrene som bestemmer hvor grensene skal trekkes. Her er ikke Israel i noen særstilling, men på linje med det som har vært gjeldende siden Romerriket gikk i oppløsning og nye statsdannelser oppsto. Eller et ferskere eksempel: Tyrkia var blant taperne i 1. verdenskrig og måtte se det enorme osmanske riket bli oppløst. Krigens taper tapte ikke bare makt, men også terreng. 

Vestbredden er ikke det minste «okkupert». Israel vant en krig som landets fiender startet, og erobret et landområde – ikke minst for å ha dybde i sitt eget landforsvar. Den israelske forvaltningen av krigsbyttet er helt i samsvar med folkerettens regler. Påstandene om at Israel har okkupert Judea og Samaria, er falske, og bare egnet til å gi en slags historisk legitimitet til palestina-arabernes terror.

Desinformantene på Marienlyst forteller nå at Israel har blokkert Gaza. Feil igjen! Blokkeringen har herskerne i Gaza klart selv, ved å ødelegge grensestasjonene og myrde det israelske personalet. Dermed ble blokaden skapt. Det er Hamas som holder palestinerne fanget.

Hvis Norge i årene 1940–1945 hadde hatt en fri presse, tviler vi sterkt på om det ville blitt trykt tåredryppende reportasjer fra Köln, Düsseldorf og Hamburg om sivilbefolkningens store lidelser som følge av alliert bombing. Tvert imot feirer vi resultatene av bombingen og den massive ødeleggelsen av Berlin med flaggheising over hele Norge hver 8. mai.

Tilintetgjørelsen av Hitler-Tyskland var ikke bare en befrielse av Europa, men like mye en frigjøring av det tyske folk. Dette skjedde med enorme offer og millioner tapte soldatliv fra begge sider av Atlanterhavet. Sovjetunionens tap var størst av alle.

Israels kamp mot Hamas er en parallell. Målet må være å knuse Hamas så ettertrykkelig at terroristene ikke lenger utgjør noen fare for Israel – og heller ikke for palestina-arabere flest.

Israel står overfor en kjempeoppgave med å eliminere Hamas. Her har Israel USA i ryggen – men ikke Norge, som fortsetter med å sponse palestina-arabiske sammenslutninger og deres formål om å fullbyrde det Hitler ikke rakk. Å hevde at dette er midler som ikke går til å støtte terror, er like falskt som da norske Røde Kors-søstrene i tysk tjeneste på Østfronten forsvarte seg med at de var ute i humanitært arbeid. Faktum var at de styrket den tyske krigsinnsatsen, og i Norge etter krigen ble de dømt for landssvik.

Etter hvert som Israels jakt på Hamas vil trappes opp, vil NRK fortsette med tårevåte skildringer fra Gaza om hvor ille Israel farer frem – men statskanalen vil selvsagt ikke si et ord om skjebnen til de anslagsvis 150 israelske gislene i muslimsk fangenskap. NRKs journalistiske omsorg for de israelerne som i tusentall falt for Hamas-angrepet i helgen, varte i bare 48 timer.

Da var NRK tilbake i gamle spor. Eller som tyskerne sa det: «Der Jude ist schuld. Immer.» (Jøden har skylda. Alltid.)

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.