Sinéad O’Connor har konvertert til islam, sier hun. Youtube og Twitter er fulle av gratulasjoner, men i leserkommentarene i britiske aviser synes man stort sett synd på henne. Hun har slitt åpent med store psykiske problemer i mange år og la til og med ut en video på Facebook hvor hun snakket om hvordan hun slet med å holde seg i live hver dag.

Sinead har vært gift fire ganger og har fire barn. Men ensomheten og de psykiske lidelsene ble aldri borte.

 
Sinéad O’Connor, slik vi husker henne fra 1990. Kjærlighetssorgssangen som bet i hjertet. «It’s been seven hours and fifteen days …» Fra tiden da nesten ingen snakket om eller var bekymret over islam i Europa.  

Sinéad O’Connor, eller Shuhada’ Davitt som hun kaller seg nå, oppfordrer til bruk av hijab på sin twitterside ved hjelp av Nikes slogan «just do it».

I en del tilfeller er det å underkaste seg strenge regler og disiplin en redningsplanke for de som virkelig er ute å kjøre. Man kan forstå at de som er helt «lost» søker seg til en sekt eller religion med tilhørighet og faste, daglige ritualer. Sinead O’Connor hadde allerede forsøkt seg som katolsk prest. Men det var tydeligvis ikke nok.

Men hva med de mer tilsynelatende oppgående kvinnene som også tiltrekkes av islam? Facebook-gruppen «Fellesskap og respekt» arrangerer fredag kveld et møte kun for kvinner:

Kom og hør på Bente Flaathe som 16-åring forelsket seg i en pakistaner på 1970 – tallet og senere giftet seg med han.

Hvordan var det for henne å møte den nye kulturen? Tradisjonene? Hun bodde 1 år i Pakistan med sine 4 barn. Men så plutselig reiste hun tilbake til Norge. Hvorfor?

Arrangementet er bare for kvinner, arrangert i samarbeid med
Sagenedamenes Interkulturelle Treffgruppe.

Velkommen!

Fra et tidligere møte. Sjekk «mangfoldet».

Mange norske kvinner har behov for menn som ikke til daglig lurer på hvilket kjønn de tilhører. Men samtidig synes de mandige norske menn er diskriminerende og ufine. De blir for røffe. Da søker de seg heller til andre kulturer hvor mandigheten opprettholdes av religion. Og islam er som en honningkrukke for dem. Her kan de møte spennende og maskuline menn hvor kulturforskjellen legger et hijabslør over den manglende likestillingen mellom kjønnene. Nå er tildekking av kroppen og mindre deltakelse i det sosiale liv såvel som arbeidsliv brått blitt et «tegn på respekt» fra de muslimske mennenes side.

Nei, det er ikke det. Men damer liker å forføres og islam lokker med eksotisk underkastelse.

BBC

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.