Mange mennesker, både ansattte og publikum, ble stående på gaten utenfor Time Warner-bygningen, der CNN holder til. 24 oktober 2018. Foto: Kevin Coombs/Reuters/Scanpix

Stemningen i USA er spent og polarisert. Rørbomber mot Demokratenes fremste navn har brakt en ny dimensjon inn i valgkampen. Uansett hva motivet var, dette var ikke bra.

Rørbomber i posten er ment å terrorisere. Selv om ingen av dem gikk av.

Det begynte med bomben hjem til George Soros mandag. Bombene til Clintons og Obama ble fanget opp av Secret Service i et senter som all post til viktige personer går gjennom.

Det var tettheten i meldingene som skapte en atmosfære at valgkampen var på nippet til å ta en annen retning. Hadde noen av dem gått av ville den utvilsomt gjort det.

Adressatene var alle Demokrater eller deres støttespillere.

Alle er kjent som motstandere av presidenten. Det var fristende å dra slutningen at det var en tilhenger av presidenten, men dette ville være.å la terroren få politiske konsekvenser.

Da guvernør i New York Andrew Cuomo og borgermester Bill Blasio uttalte seg holdt de tungen rett i munnen, til helt mot slutten da de begynte å snakke om ansvarlighet, særlig i forhold til pressen og at ansvaret særlig gjaldt folkevalgte. Det var ingen tvil om hvem de mente.

Da Trump kom på banen var han helt klar i sin melding:

“In these times, we have to unify, we have to come together, and send one very clear, strong, unmistakable message that acts or threats of political violence of any kind have no place in the United States of America,” Trump said at the White House.

“We’re extremely angry, upset and unhappy about what we witnessed this morning, and we will get to the bottom of it,” Trump said.

Målrettet terror vil kunne kapre valgkampen og påvirke resultatet. De fleste skjønner at det vil være farlig, farligere enn russisk innblanding.

Men stemningen er så labil  at bomber som sprang ville hatt sin virkning, uansett.

Også guvernør Cuomo sa han hadde mottatt en bombe. Tidligere justsminister Eric Holder, og tidligere leder av Demokratenes nasjonale komite, Debbie Wasserman Schultz, Maxine Waters.

Time Warner-bygningen ble evakuert fordi det kom en pakke til John Brennan. Han jobber ikke i CNN, men i MSNBC. Den eller de som sender bombene er ikke helt up to date på hvem som gjør hva hvor.

 
Forhåndsbestill Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂