Sakset/Fra hofta

Johnny Depp som Whitey Bulger i filmen Black Mass. Bulger var FBI-informant og brukte denne rollen som cover for å rydde konkurrenter i underverdenen av veien. Med slike informanter påtar FBI seg et stort moralsk ansvar. På toppen av det hele ble fire uskyldige menn dømt til livsvarig for drap de ikke hadde begått. Da det omsider kom for en dag motsatte Bob Mueller seg at de ble løslatt. Det utløste den største erstatningssaken i amerikansk rettshistorie til noen privatperson: 700 millioner kroner. Likevel blir ikke denne skandalen trukket frem for å belyse hvem Mueller er. Det kalles makt.

Avisen Boston Globe skrev om Robert Muellers forbindelse til Whitey Bulger-saken i en artikkel med overskriften: «Et ubesvart spørsmål for for FBI-direktør Robert Mueller». Fra artikkelen:

«Mike Albano (tidligere medlem av prøveløslatingsnemda, som ble truet av to FBI-agenter for å vurdere løslatelse av uskyldig dømte menn) ble sjokkert over at Robert Mueller ble utnevnt til FBI-direktør, fordi det var Mueller som, da han var statsadvokat i Boston på 1980-tallet, skrev flere brev til prøveløslatingsnemnda, der han motsatte seg benådning av de fire mennene, som ble lurt av løgner fra FBI. Selvfølgelig hadde Mueller også den stillingen mens Whitey Bulger hjalp FBI med å bli kvitt sine kriminelle konkurrenter, på samme tid som han grov ned lik i grunne graver langs Neponset-elva.»

Mueller var leder for kriminaldivisjonen som assisterende statsadvokat, senere statsadvokat. Jeg fant ingen forklaring fra Mueller på hvorfor han insisterte på å beholde de tiltalte fengslet som FBI-agenter i lomma på Whitey Bulger hadde fått dømt for mord de ikke hadde begått. For all del, det var ikke mors beste barn han hadde satt bak lås og slå. Men dette er en del av et mønster som ble mer og mer klart. At Mueller var mer opptatt av å sette folk han ikke likte i fengsel, selv om de var uskyldige, enn av å få fram sannheten.

Jeg fant ingen forklaring på hvorfor han ikke ble holdt ansvarlig for de 100 millioner dollar i erstatning som ble utbetalt til de tiltalte som ble lurt av FBI-agentene. Boston Globe skrev:

«Takket være FBI’s korrupsjon ble skattebetalerne sittende med regningen på 100 millioner dollar i kompensasjon til dem, som ble uskyldig dømt. Hvorav to av dem, Greco og Tamelo, døde i fengsel.»

New York Times forklarte forbindelsen slik:

«Mens FBI-agent Connolly arbeidet med Whitey Bulger-saken på 1980-tallet var Mueller assisterende statsadvokat i Boston og leder for kriminaldivisjonen. I en periode var han også fungerende statsadvokat der med sjefsansvar for Connolly og Bulger som informanter på høyeste nivå. I Massachusets’ delstatspoliti og hos politiet i Boston hadde de lenge lurt på hvorfor etterforskningen av Bulger alltid ble kompromittert før de kunne samle bevis mot ham, og de mistenkte at han var beskyttet av FBI.»

Hvis Mueller ikke var klar over at FBI-agentene han brukte var involvert i kriminelle aktiviteter, må han ha vært så blind at han aldri burde ha vært engasjert i noen form for etterforskningsledelse. Uansett bidro han til å skade de uskyldig tiltalte med å jobbe knallhardt for å hindre benådning samtidig som anklagene mot dem var i ferd med å bli tilbakevist. Legg også merke til et gjennomgående mønster i denne rapporten – lekking av informasjon for å skade Muellers utpekte ofre. I Whitey Bulger-saken ble lekkasjen gjort til mafiaen.

Et av de grunnleggende prinsippene i vårt demokratiske system er at vi aldri setter folk i fengsel for å være «slemme». For å bli satt i fengsel må man ha bli funnet skyldig i å gjøre en spesifikk forbrytelse. Sånn er det ikke i Muellers verden. Han har den motsatt listen av julenissen, og er du på den listen blir du straffet selv om du er blitt lurt. Han kommer aldri med en unnskyldning når sannheten kommer fram, uansett hvor feil eller potensielt kriminelt ondskapsfull straffeforfølgelsen var. I hans bok fortjener du det du fikk selv om du ikke begikk forbrytelsen som han bidro til å sende deg bak lås og slå for.

Dette er ett eksempel, men som Al Pacino sa: «I’m just getting warmed up!»

 

Image result for louie gohmert

Louie Buller Gohmert Jr. er en amerikansk politiker, som for tiden er representant fra Texas’ første valgdistrikt. Har sittet siden 2005. Han er medlem av Det republikanske parti, og del av Tea Party-bevegelsen.