Nytt

Italias mest populære politiker avslørte på Facebook at han nå forbereder et nytt lovforslag om selvforsvar i Italia.

I juli annonserte innenriksminister Salvini på Twitter at han vil se på en reform av lovene om selvforsvar. Lovforslaget vil gi huseiere hjemmel til å konfrontere inntrengere og forsvare seg selv. Med skytevåpen om nødvendig.

«Vi prioriterer en ny lov som gir anstendige mennesker rett til å forsvare sitt eget hjem» sa Salvini.

I meningsmålinger denne sommeren sa 39 prosent av italienerne at de gjerne vil ha mindre strenge kriterier for å eie skytevåpen for selvforsvar. Trenden at flere våpenlisenser utstedes, er ikke begrenset til Italia heller: Mange andre europeiske land har sett en stor økning i søknader om våpenlisens og salg av skytevåpen siden migrasjonskrisen toppet seg i 2015, og det gjelder også Tyskland, Belgia og Østerrike. Salvini sa også:

«Hvis en tyv bryter seg inn i huset ditt, på eiendommen din, eller i butikken din, skal du ha rett til å forsvare deg selv og din eiendom, mens forbryteren og hans slektninger ikke vil ha rett til å kreve erstatning, selv ikke en eneste Euro. I tillegg vil du ikke måtte sitte i en rettsak i årevis, og du vil ikke trenge å betale for noen ting. Staten vil dekke kostnadene for de som har forsvart sitt eget liv.»

Dette er noen av punktene i loven om selvforsvar, som regjeringen i Italia vil legge frem for senatet den 23. oktober.

Italian Interior Minister prepares legislature for self-defence: “No trial for those who defend their property”

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!