Nytt

Rapporter om voldtekter har steget voldsomt de siste månedene i den overfylte leiren Moira på Lesvos. Utenfor leiren er det et område som de kaller for «olivenlunden», en midlertidig leir som har hektet seg på den offentlige. I Moira er det for tiden 8.500 mennesker, mens leirens kapasitet er beregnet på 3.000.

Leger uten Grenser melder at 21 tilfeller av voldtekter og seksuelle overgrep er rapportert siden mai. Nesten halvparten av ofrene er under 18 år og minst to av barna skal kun ha vært 5 år gamle. Dr Declan Barry sier at han tror at de reelle tallene er mye høyere.

Migrantene på de greske øyene er fastlåste etter at Europa avsluttet eksperimentet med åpne grenser. Og Hellas ønsker ikke lenger å forflytte problemet ved å frakte migrantene fra øyene over til fastlandet.

EU sa for tre dager siden at de gir Hellas 1,69 milliarder euro til å hanskes med migrantkrisen i landet.

Kathimerini (engelsk utgave)

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!