Mandag morgen kunne et sykehus i Mytilene på Lesvos bekrefte at en kvinne hadde blitt diagnostisert med koronaviruset. Kvinnen arbeidet i et supermarked i byen Plomari.

Den greske øya Levsos har et innbyggertall på rundt 86.000 personer. Nå befinner det seg i tillegg rundt 20.000 migranter i den overfylte Moria-leiren. Leiren hadde opprinnelig en kapasitet på 3.000, men en jevn strøm som ankommer i småbåter fra Tyrkia av migranter fra mange land har gjort situasjonen prekær.

Det er dårlige sanitære forhold og hygiene i Moira-leiren. De lokale grekerne er utslitte av å hjelpe. Over 800.000 migranter har ankommet øya i løpet av de siste årene før de så er blitt fraktet videre til fastlandet før de reiser videre til de rikeste EU-landene. I Moria-leiren har det både vært opptøyer og branner og volden blant migrantene gjør det til et farlig sted for kvinner og barn.

Også de lokale grekerne protesterer. De protesterer over at øya, som er deres hjem, er blitt til en gigantisk migrantleir for alle som vil til Europa.

Å reise over til Levos med båt er blitt enda mer attraktivt for migrantene i Tyrkia enn å reise nordover til den stengte grensen.

Demonstrasjon i Moria-leiren 2. mars. Foto: REUTERS/Elias Marcou

The Guardian

Kjøp Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.