Det var kaotiske scener som utspant seg i Moria-leiren under brannen. Nå meldes det om at brannmannskapene ble møtt av steinkastende migranter. Foto: REUTERS / Elias Marcou/ NTB Scanpix

De greske brannmannskapene som rykket ut for å slukke brannene i Moria-leiren på Lesvos onsdag kveld, ble steinet. Det skriver den greske avisen Ethnos.

Da de første brannbilene ankom asylleiren, ble de møtt av «organiserte grupper» som kastet steiner og pinner mot dem. Hensikten var antakelig å forhindre brannmannskapene i å slukke brannene. Spesialutstyrt opprørspoliti ble kalt inn for å beskytte brannmannskapene, slik at de kunne gjøre jobben sin, oppsummerer Fria Tider.

En gruppe på rundt 70 asylsøkere skal ha vært de mest aktive i opptøyene. I tillegg til brannene i asylanlegget i Moria, ble det også startet branner andre steder på Lesvos, og det er mistanke om at de ble startet for å tvinge brannvesenet til å fordele ressursene flere steder.

Onsdag fløy politiets forsterkning inn i Lesbos fra fastlandet for å dempe volden på øya. Et C-130 Hercules militærfly tok av fra hovedstaden Athen klokka sju om morgenen, skriver Ethnos, og ankom omtrent to timer senere.

Blant annet har det greske politiet satt opp barrikader for å forhindre at voldelige innvandrere beveger seg videre til byen Mytilene, hovedstaden i Lesbos.

Video av brannmannskapene som ankommer Moria-leiren er lagt ut på YouTube:
Bestill Kent Andersens store klimabok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.