Aggressive migranter på Lesbos ble stanset av gresk opprørspoliti etter at en jemenittisk migrant ble knivdrept torsdag 16. januar i år. Foto: Elias Marcou / Reuters /NTB Scanpix

Befolkningen på de greske øyene Lesbos, Chios og Samos gikk onsdag til generalstreik med krav om at  de mange migrantleirene blir avviklet umiddelbart.

De fleste skoler, offentlige kontorer og butikker sluttet seg til generalstreiken som støttes av de regionale fylkesmenn og ordførere. Senere på onsdag er det varslet demonstrasjoner i flere byer. Torsdag vil en delegasjon av lokale ledere reise til Athen for å legge sine krav frem for den greske regjeringen.

«Vi vil ha øyene våre tilbake, vi vil ha livene våre tilbake», er demonstrantenes slagord.

I Moria, som er den største migrantleiren på øya Lesvos, er det for tiden mer enn 19.000 asylsøkere. Leiren har egentlig kapasitet til å ta imot 2.840 mennesker. (NTB)

To drept

Sist torsdag kveld ble en 20 år gammel jemenittisk migrant stukket ned og drept under bråk i Moria-leiren. Det var det andre knivdrapet i løpet av januar, skriver Ekathimerini.

Migrantstrømmen til de greske øyene fortsetter ufortrødent. Fra den 13. til 19. januar ankom 507 migranter de greske øyene. Det var 70 flere enn uken før, men en nedgang fra 2019, da 723 migranter ankom i samme periode.

Utfordringer

I begynnelsen av mars skal Karin Andersen (SV), Jon Engen-Helgheim (Frp), Masoud Gharahkhani (Ap) og de 11 andre medlemmene av Stortingets Kommunal- og forvaltningskomité på studietur til de greske øyene.

«Formålet med studieturen vil være å få nærmere innsikt i flyktningsituasjonen i Middelhavsområdet og hva som er de største utfordringene.»

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal: