Migrantene som er strandet på øyene i Hellas er kommet litt i skyggen av de tusenvis som daglig ankommer Italias havner. I leiren Moira på Lesvos bor det for tiden rundt 4600 migranter. Her maler byråkratiets kvern sakte. Og fasilitetene er ikke akkurat noen super standard heller. Det er trangt om plassen.

Alt stoppet brått opp da EU betalte Tyrkia for at strømmen av migranter over til Hellas skulle stanse og migrantene er blitt sittende fast i leiren uten særlig håp om å komme seg videre nordover i Europa.

Det er mange grupper av flyktninger og migranter i leiren. Frustrasjonen tar de ut på hverandre og ikke minst på politiet som må inn for å redde dem fra dem selv.

Greekreporter skriver at migrantene, hovedsakelig afrikanere, protesterte over en deportasjon av en asylsøker. Dette førte til ildpåsetting av telt, søppelkasser og olivenlunder i nærheten. De vandaliserte også biler som sto parkert nær leiren og kastet stein mot politiet.

 

The Times

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂