I TV-versjonen siterer Carina vennen: «Er jeg ikke snill som lar ham få lov?». På nrk.no (som trolig siterer fra dommen) heter det: «Er jeg ikke en god bror som lar ham få lov?».

Carina Kristiansen våkner av at noen har sex med henne, og tror det er vennen hennes. Men vennen har invitert en kamerat til å voldta henne.

– Jeg ligger og sover på magen, og våkner av at noen har sex med meg. Jeg trodde selvfølgelig at den du sovner med er den du våkner opp med. At det var vennen min.

Carina (40) forteller sin historie til NRK Brennpunkt (NRK 1 kl 21.20 i kveld). Hun jobber som personlig trener i Mjøndalen.

 

Da Carina snudde seg så hun imidlertid vennen stå ved siden av senga. Hun forstod at mannen som hadde sex med henne var vennens kamerat, som hun trodde lå og sov på gjesterommet.

Hun dyttet ham vekk og ut av senga. Carina hadde der og da ingen grunn til å tro at vennen hennes var med på opplegget.

– Jeg trodde i hvert fall ikke at det kunne ha vært noe de hadde planlagt.

Senere fant politiet, i forbindelse med en annen etterforskning, bilder på kameratens mobil.

Og ett av bildene var avslørende. På en selfie Carinas venn hadde tatt står han smilende i forgrunnen, og i bakgrunnen ser man kameraten som ligger oppå Carina og har sex med henne. På bildet har han skrevet «Er jeg ikke en god bror som lar ham få lov?».

– Jeg følte jeg var blitt servert på sølvfat, sier Carina.

Politiet i Drammen mente at bevisene var så overbevisende at de selv anmeldte forholdet, og senere tok ut tiltale mot mannen.

I retten ble bildene vennen hadde tatt ble vist frem som bevis. Det ble også en video som ble funnet på vennens mobil. Videoen viser at Carina ligger urørlig, med hodet vendt vekk, mens mannen har samleie med henne.

– Det var ikke noe særlig, å sitte og se det … Det har brent seg fast for meg, de bildene. Og særlig den videoen.

I retten ble det også lagt fram meldinger den tiltalte mannen sendte til Carinas venn etter hendelsen, som ifølge retten viser at han var nervøs og stresset etter det som skjedde.

Han skrev blant annet «du må snakke med hu as og bare beklage hel dritten», og «jeg sier jeg var full og sånt».

Mannen ble dømt til fengsel i fire år for voldtekt. Han ble også dømt til å betale erstatning.

Dommen slår fast at bevisene utover enhver rimelig tvil støtter opp under Carinas forklaring, og at de kan se helt bort fra tiltaltes påstand om at samleiet var frivillig.

Men dommen ble anket.

I august måtte Carina møte i lagmannsretten og nok en gang gjenoppleve den vonde natta i 2016.

– Det er tungt å ta det opp igjen, kommenterer Carina.

Mannens forsvarer prøver å så tvil om hun sov eller ikke.

Retten får se både bildene og videoen som viser at den tiltalte mannen har sex med Carina mens hun ligger urørlig på magen.

Mannen hevder igjen at det var et frivillig samleie fra Carinas side. Han får støtte av han som tok bildene og videoen, Carinas «venn», som vitnet til mannens fordel.

Så skjer noe ganske uvanlig: Juryen tror på Carina, men setter kjennelsen til side.

Juryen i lagmannsretten var enige i tingrettens dom, og mente at mannen var skyldig i å ha voldtatt Carina.

NRK fokuserer på dommernes alder og kjønn: «De tre eldre mannlige dommerne gikk inn i naborommet for å diskutere juryens kjennelse.»

To av de tre lagdommerne mente at det ikke var ført tilstrekkelig bevis for tiltaltes skyld. De satte juryens kjennelse til side, og bestemte at saken skal opp for lagmannsretten på nytt, med nye dommere.

– Når jeg endelig trodde det var ferdig, så er det en runde til. Og det kommer ikke fram noe nytt, det er bare noen nye dommere. Jeg synes det er litt tungt.

Mannens forsvarer Carl Konow Rieber-Mohn sier at hans klient er glad for at det blir en ny rettssak:

– Min klient mener jo at han er uskyldig, så han synes det er fint at han får en sjanse til. Statistisk sett er det slik at når et flertall av fagdommerne setter juryens kjennelse til side, så vil de fleste av sakene ende med frifinnelse.

Carinas «venn», som tok bildene og videoen, ble aldri tiltalt i saken. Han ble imidlertid dømt i en annen sak for å ha distribuert seksualiserte bilder av en mindreårig jente.

To år og fire måneder har gått siden hendelsen, og Carina vet ikke når neste rettssak blir.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂