Nytt

Camilla Trud Nereid, kommunaldirektør for oppvekst og utdanning i Trondheim kommune: – Vi antar at alle involverte er «våre ungdommer». Skjermdump, NRK

To tenåringer døde av skader de ble påført i Trondheim mandag. Ytterligere en tenåring er alvorlig skadet. Den mistenkte gjerningsmannen ble skutt i beinet under pågripelsen, også han er alvorlig skadet.

Trondheim kommune opplyser sent mandag kveld at samtlige involverte; de drepte, den skadede og gjeningsmannen trolig er enslige mindreårige asylsøkere.

– Vi har fått bekreftet identiteten på den ene, og det er en enslig mindreårig asylsøker, som er vårt ansvar, men vi antar at også de andre involverte ungdommene er våre ungdommer, sier Camilla Trud Nereid, kommunaldirektør for oppvekst og utdanning i Trondheim kommune til NRK Kveldsnytt.

Enhetsleder Annika Bjørnstrøm ved barne- og familietjensten i Trondheim bekrefter overfor VG at det er snakk om enslige midreårige asylsøkere:

– Vi har ikke oversikt over hele hendelsen per nå, men vi vet at dette dreier seg om enslige flyktninger som kom til Norge som mindreårige, og som er i slutten av tenårene. Trondheim kommune disponerer kommunale leiligheter i Prinsens gate. To av våre ungdommer bodde sammen i leilighet der, sier Bjørnstrøm.

Leiligheten der drapene skjedde leies av Trondheim kommune og brukes til å huse unge enslige asylsøkere, skriver Aftenposten.

Nereid sier at alle fire er under 18 år: «Såvidt vi vet, ja.»

– Hva gjør dere i kommunen nå?

– Nå stabler vi støtteapparatet vårt på plass. De som er direkteberørt og står nærmest de ungdommene som er berørt, de kommer det fagpersoner hjem til for å støtte i denne situasjonen. Og så kontakter vi alle de andre ungdommene også, som er rundt 200 stykker, og oppretter et pårørendesenter sentralt her i Trondheim hvor de kan få snakke med psykologer og andre fagpersoner nå i kveld.

Camilla Trud Nereid kan ikke si noe om motivet for drapene,

– Men vi vet at en av de som er skadet i ulykken hadde kontakt med en av sine oppfølgingsansvarlige her i kommunen bare 30 minutter før det skjedde, og da var alt i orden. Han var ved godt mot, godt humør, og ga ikke uttrykk for at han følte seg trua, eller var redd eller var engstelig på noen som helst slags måte.

Ifølge Nereid bodde alle de fire involverte i samme bofellesskap.

 

Les også