Nytt

Senator Dianne Feinstein (D-CA) offentliggjorde torsdag at hun har mottatt et anonymt tips om Høyesterettsnominerte Brett Kavanaugh, som hun har oversendt FBI. Hennes offentliggjøring vekker sterk kritikk.

Feinstein mottok tipset i sommer. Hvorfor har hun ventet til helt på tampen av høringsrunden i justiskomiteen, før hun går ut med saken?

Tidspunktet virker påfallende. Demokratene har forsøkt å avbryte høringene, godt hjulpet av skrikende demonstranter. Det lyktes ikke. Justiskomiteen har holdt høring i 30 timer og Kavanaugh har besvart 2.000 spørsmål.

Feinstein kommer trekkende med noe som skal ha skjedd da Kavanaugh gikk på ungdomsskolen. Det er 35 år siden. Hvor godt husker man noe som skjedde så langt tilbake? Hvorfor har vedkommende ventet helt til nå?

Kimberley Strassel skriver i Wall Street Journal at alle omstendighetene gjør Feinsteins utspill høyst tvilsomt. Spørsmålet er om den anonyme i det hele tatt ønsket at hun skulle gå videre med saken.

Strassel began by pointing out reports from the New York Times that suggested Feinstein had at least been aware of the letter’s existence since summer — and argued that if the accusation was truly damning enough to warrant an FBI investigation, it would have been reason enough for Feinstein to present it to authorities immediately.

Burde ikke Feinstein også delt informasjonen med sine republikanske kolleger, som tross alt har som oppgave å vurdere alle sider av nominasjonen?

Falske anklager er ingen nyhet. Å gå offentlig ut med en 35 år gammel historie lukter av et desperat ønske om å stanse en nominasjon som Demokratene vet kommer til å gå gjennom.

Feinstein har trolig gjort Republikanerne mer oppsatt på å godkjenne Kavanaugh, som har gjort et usedvanlig godt inntrykk.

65 kvinner har undertegnet et opprop hvor de går god for Kavanaughs oppførsel overfor kvinner. Det er mennesker som har kjent ham i lang tid.

Karaktermord er blitt en del av Demokratenes arsenal.

Strassel oppsummerer at Demokratene

 “using a secret letter with a secret accusation from a secret person, to try to take down Kavanaugh. Scary.”

 

KIMBERLEY STRASSEL PICKS APART FEINSTEIN’S KAVANAUGH LETTER: ‘TIMING HERE CANNOT BE IGNORED’