Tavle

Laila Mirzo. Foto: YouTube.

Mens PR-bevisste islamister i Europa til stadighet får glans kastet over seg av toppolitikere og andre fremtredende samfunnsaktører, er det noen eks-muslimer som uten å få slik oppmerksomhet skriver kritiske bøker om det islam de har vendt ryggen.

Laila Mirzo ble født i Syria i 1978, kom i 1989 til Tyskland og vokste opp i et liberalt hjem med en tysk mor og en syrisk-kurdisk far. I 2002 flyttet hun til Østerrike, hvor hun i 2007 ble kristen. I en TV-debatt i fjor hevdet Mirzo at den islamske staten (IS) representerer kjernen i islam.

Nå er hun aktuell med en ny bok, som utkommer i disse dager: Nur ein schlechter Muslim ist ein guter Muslim: Über die Unvereinbarkeit des Islam mit unserer Kultur.

Tittelen vil være sterk kost for mange: «Bare en dårlig muslim er en god muslim – om islams uforenlighet med vår kultur».

Mens undertittelen er krystallklar, er hovedtittelen bitte litt mer kryptisk. Gitt at bokstavtro muslimer er forpliktet til så mye ondt, må man være en dårlig muslim for å være et godt menneske.

En kristen syrisk ingeniør som flyktet fra IS til Tyskland, forklarte ved en anledning dette bedre enn de fleste overfor yours truly: Selv den beste kristne er et dårligere menneske enn Jesus, mens selv den dårligste muslim er et bedre menneske enn Muhammed.

Forfatterinnen er ikke skvetten: Den 10. september skal hun lese høyt fra den nye boken sin under et arrangement i Linz, skriver Kronen Zeitung. Den østerrikske avisen formidler noen av hennes tanker:

Islam som leves på en regeltro måte, er ikke forenlig med europeiske oppfatninger, særlig hva angår kvinners likestilling, forfølgelse av homoseksuelle og forherligelse av vold mot annerledes troende.

Islam har et voldsproblem, og hvis vi tolererer radikal islam, selger vi ut våre grunnretter, sier Mirzo. Noen bør virkelig invitere henne til Norge, selv om Erna formodentlig ville glimre med sitt fravær.

 

Støtt Document ?

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.