Sakset/Fra hofta

Hva er det NRK driver med?

Torsdag kveld skytes det på åpen gate i hovedstaden. Det synes NRK Dagsrevyen er komplett uinteressant.

Klokken 18.37 blir politiet varslet: Skyting i bydelen Sagene, sentralt i Oslo. Flere skudd løsnet på åpen gate – midt blant folk. Mange er trolig ubehagelig nær når skuddene avfyres.

Document er på stedet en liten halvtime senere. Vi observerer at politiet har mange vitner som nervøst trippende står og venter på å bli avhørt.

Det er et massivt politioppbud på plass, flere politifolk er tungt bevæpnet og bærer skuddsikre vester. Et politihelikopter sirkler i lufta.

– Det er en stor etterforskning, understreker kriminalvaktleder Øyvind Myhr overfor NTB i natt.

Tungt væpnet politi ved åstedet. Foto Øyvind Thuestad

NTB melder om skytingen klokken 18.55, såpass nær sendestart for Dagsrevyen at det er vanskelig å få med hendelsen i headlines. Det går noen minutter inn i sendingen før Ingunn Solheim erklærer:

Så har vi nettopp fått inn melding om at det på Sagene i Oslo er avfyrt fleire skot. Politiet seier til NRK at dei ikkje har funne nokre skadde, og at dei ikkje veit kven skota var retta mot. To personar er pågrepne på staden, men politiet etterlyser også ein bil som kan ha samanheng med skytinga. Følg NRK.no for oppdateringar.

Og det er alt vi får. Hele kvelden.

I 21-sendingen: Ingenting.

I Kveldsnytt: Ingenting.

21-sendingen er et studium verdt:

Først samles det plast på trøndelagskysten, så ofres mange minutter på KrF og deres homo-surr – og dermed var over halve nyhetsdelen av sendingen over. Deretter får vi bompenge-surr i Stavanger, demninger som brister (i Bergen), fyldig dekning av Trump, som mange – og ihvertfall NRK – mener er i ferd med å briste. Og så er det klart for 21-sendingens klou: Mie (21), som har flyttet inn i en ny studenthybel i Mørkvedlia, ein «drøymehybel», ifølge Ingunn Solheim.

Nyhetsanker Ingunn Solheim var ansvarlig for både 21-sendingen og Kveldsnytt.

Hvor Mørkvedlia er? Se, det holder NRK oss in the dark om. Men Mia er superfornøyd, såpass forstår vi. (Mørkvedlia studentpark ligger i Bodø. Takk, Google.)

Mie har flyttet inn på studenthybel i Mørkvedlia, noe hun er svært fornøyd med ifølge NRK. Ingen grunn til å tvile på det.

«Mie har to kjøkken, eget bad og fet utsikt» forteller TV-grafikken oss. Vi får se utsikten også. Det er vanskelig å være uenig:

Dette innslaget bruker den lisensfinansierte kanalen totalt 1 minutt og 20 sekunder på. Ikke så mye, men det illustrerer poenget: Nyhetsterskelen var ikke veldig høy torsdag kveld. Det var fullt mulig å finne plass til en ekte nyhetssak.

Eller hva, vaktsjef Berit Rekaa og redaktør Espen Olsen Langfeldt?

Så venter vi i spenning på Kveldsnytt. Vel, ikke i spenning.

Heller ikke Kveldsnytt ofrer et eneste sekund på skyting midt blant folk, midt i Oslo, midt på blanke dagen.

Hva er det NRK driver med?

 

Støtt Document ?

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Les også