I 2000 kjøpte Drammens varaordfører, ja han er tilbake i jobben, Yousuf Gilani en enebolig i Pukerudveien 59 i Drammen for 1,8 millioner kroner. Det er boligen som høsten 2016 medførte at den nå venneløse varaordføreren havnet i medias søkelys fordi det viste seg at det var klemt inn flere ulovlige boenheter, inkludert et soverom i carporten uten vindu. Gilani risikerte dagbøter, men bedyret sin uskyld og sa han ikke visste at hyblene ikke var godkjent for utleie. Hvordan skulle han vite at en hybel må ha vindu?    

Yousuf bodde ikke selv i Pukerudveien 59. Det gjorde hans far, som også var den som viste representanter fra brannvesenet, Arbeidstilsynet og el-tilsynet rundt da de dukket opp på uanmeldt befaring en oktoberdag i 2016. Boligen, som Yousuf Gilani trolig hadde hatt gode leie-inntekter på, ble plutselig et problem. Var det kanskje derfor han i desember 2016 kvittet seg med eneboligen med bruksareal på 207 og tomt på 825 kvadrat for… hold deg fast… 1.820.000 kroner? En fortjeneste på 20.000 kroner for en enebolig han hadde sittet med i gjennom 16 år med nesten sammenhengende prisstigning gir selvsagt ikke mening. Var han så desperat etter å bli kvitt boligen at han i realiteten ga den bort til den første han møtte på Bragernes torg en dag han var i sentrum? Eller hadde han en plan?  

Eneboligen er nå lagt ut til salg på Finn.no og nå til en prisantydning på 5.690.000,- kroner, noe som samsvarer bedre med reell verdi. Yousuf Gilani kjøpte altså eneboligen 1,8 millioner i 2000 og solgte den med en fortjeneste på 1,1 prosent for 1.820.000 i 2016. Om ny eier får solgt til prisantydning 20 måneder senere har vedkommende en gevinst på 3.870.000 kroner, etter en prisstigning på over 212 prosent. Det er mye, selv for en bolig på Gulskogen i Drammen. Så hvem er denne personen som nå har gjort en kule på en boligtransaksjon selv de råeste meglerne i hovedstaden bare kan drømme om?

Det er Azhar Hussain Gilani. Yousuf Gilanis far. Det er selvsagt fritt frem for enhver å selge en bolig til sin egen far til langt under reell pris. Det er selvsagt også uproblematisk at gamlefar Gilani etter å ha sittet med den store boligen et drøyt år velger å selge, men om du vurderer å kjøpe så er det et viktig forbehold du bør merke deg. Boligen fra 1986 selges uten ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. Til gjengjeld er boligen ifølge megler «byggeanmeldt», og det er da alltids noe.

Selv kan jeg ikke forstå at familien Gilani etter alt rot og ulovligheter med boligtransaksjoner og korrupsjonsanmeldelser ikke sørger for å ha papirene i orden når de nå selger en bolig til 5-6 millioner kroner, men det er vel forskjell på folk.  

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂